Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Защита прав потребителей, 23 февраля 2024, вопрос №102692

Можливе шахрайство в інтернет магазині

Замовили телефон на досить велику суму, з магазину (apple people) через нову пошту, в результаті чого прийшов на вигляд не ушкоджений телефон, прийшли додому перевірили, не працює фронтальна камера, почали перевіряти данний магазин, знайшли негативні відгуки зі схожою ситуацією, хочемо повернути кошту, чи можна щось зробити?

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Владиславе!

    Стаття 8 ЗУ "Про захист прав споживачів":

    Права споживача у разі придбання ним товару неналежної якості.

    1. У разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку недоліків споживач, в порядку та у строки, що встановлені законодавством, має право вимагати:

    1) пропорційного зменшення ціни;

    2) безоплатного усунення недоліків товару в розумний строк;

    3) відшкодування витрат на усунення недоліків товару.

    У разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку істотних недоліків, які виникли з вини виробника товару (продавця, виконавця), або фальсифікації товару, підтверджених за необхідності висновком експертизи, споживач, в порядку та у строки, що встановлені законодавством і на підставі обов'язкових для сторін правил чи договору, має право за своїм вибором вимагати від продавця або виробника:

    1) розірвання договору та повернення сплаченої за товар грошової суми;

    2) вимагати заміни товару на такий же товар або на аналогічний, з числа наявних у продавця (виробника), товар.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Владислав Клиент 2 месяца назад

      дякую за відповідь, вони пропонують щоб ми їм надіслали телефон новою поштою назад, аби вони усунули несправність або замінили на новий, як ми можемо себе застрахувати аби телефон не поїхав в один кінець, а ми залишились ні з чим, але кращим варіантом є повернення повної суми, які наші дії

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Повну суму Ви можете повернути у разі, якщо вони не зможуть відремонтувати, тобто буде доведено, що телефон має істотний недолік з вини виробника. В цьому випадку Ви маєте право або розірвати договор, або замінити товар на аналогічний.

        Щодо доказів, то в якому форматі відбувається Ваше спілкування? Це переписка? Якщо так, то остання може вважатись доказами.

        Також у Вас є квитанція про придбання товару та гарантійний талон (зробить собі обов'язково копію) і буде в наявності квитанція щодо відправки телефону до магазину.

      • Давидко Ігор Анатолійович
        Давидко Ігор Анатолійович 2 месяца назад

        Юрист, г. Сумы, 30 лет опыта

        Вказуйте суму відправлення, назву, марку,серійний номер


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України