Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Банковское право, 26 февраля 2024, вопрос №102802 800₴

Маю за борги заблоковані карти по рішенню суда, як можна офіційно найти роботу?

Доброго дня, маю борги свого чоловіка на своїх картках банківських, давала чоловікові користуватися своїми картками, але він не зміг виплачувати відсотки та банк подав до суду, мої картки всі заблокували по рішенню суду. Я не можу отримувати заробітну плату та не можу знайти будь-яку іншу офіційну роботу, маю дитину 10 років. Запитувала виконавчу службу, як я можу заробляти гроші та віддавати якщо не маю роботи, на що мені відповіли доки я не верну грошей ніяк, а відстрочку дають тільки на 3 місяці, щоб повернути всю суму, але для мене це великі гроші, підкажіть, будь ласка, чи можна вийти з цього замкнутого кола? Дякую)

Ответы юристов (3)

    Корнійчук Євген Іванович
    37.5%

    Доброго дня, ви можете подати заяву до виконавчої служби про визначення рахунку з якого ви зможете знімати кошти у сумі 13400 на місяць. Або підпишіть договір про реструктуризацію боргу з банком та надайте цей договір до виконавчої служби.

    Зразок заяви за посиланням

    https://porady.org.ua/aresht-rakhunkiv-yak-rozblok...

    Айвазян Юрий Климентьевич
    62.5%

    Доброго дня!

    На жаль, допоки Ви не сплатите борг, виконавча служба не розблокує Ваші картки. Та обставина, що борг виник з вини Вашого чоловіка нічого не вирішує, оскільки рахунки у банках були відриті на Ваше ім'я. Тому, єдине, що Ви можете зробити у даному випадку - це розблокувати на одному з рахунків 14200 грн та сплачувати з них борг.

    Фізичні особи-боржники, на кошти яких накладено арешт органами державної виконавчої служби, приватними виконавцями, можуть здійснювати видаткові операції з поточного рахунку на суму в розмірі, що протягом одного календарного місяця не перевищує двох розмірів мінімальної заробітної плати (наразі це становить 14200 грн), а також сплачувати податки, збори без урахування такого арешту, за умови що такий поточний рахунок визначений для здійснення видаткових операцій у порядку, встановленому цим підпунктом.

    Для визначення такого поточного рахунку у банку фізична особа-боржник звертається до органу державної виконавчої служби, приватного виконавця, який наклав арешт на кошти фізичної особи-боржника, із заявою про визначення поточного рахунку у банку для здійснення видаткових операцій.

    Заява подається в паперовій формі (нарочно або засобами поштового зв'язку) або в електронній формі з дотриманням вимог, встановлених Законом «Про електронні документи та електронний документообіг».

    У заяві обов'язково зазначаються номер поточного рахунку, який фізична особа-боржник просить визначити для здійснення видаткових операцій та найменування банку, в якому відкрито такий рахунок.

    Фізична особа-боржник несе відповідальність за достовірність зазначеної у заяві інформації.

    Державний, приватний виконавець протягом двох робочих днів з дня отримання відповідної заяви фізичної особи-боржника виносить постанову про визначення поточного рахунку фізичної особи-боржника у банку для здійснення видаткових операцій та невідкладно, не пізніше наступного робочого дня після винесення постанови:

    • надає/надсилає відповідну постанову банку (обслуговуючому банку);
    • перевіряє наявність інших виконавчих проваджень, відкритих стосовно фізичної особи-боржника, та, у разі якщо стосовно фізичної особи-боржника відкриті інші виконавчі провадження, одночасно надає/надсилає відповідну постанову до органів державної виконавчої служби або приватному виконавцю, які здійснюють примусове виконання у таких виконавчих провадженнях.

    У цьому випадку поточний рахунок вважається визначеним для здійснення видаткових операцій і в межах таких виконавчих проваджень.

    Відповідно до частини другої статті 18 Закону України «Про виконавче провадження», заходи примусового вилучення коштів здійснюються у Порядку, які були встановлені виконавчим документом. Виконавча служба може накласти стягнення на цінні папери, кошти, майнові чи корпоративні права, об’єкти творчої, інтелектуальної діяльності.

    Що стосується зарплатної картки, з неї також можуть бути стягнуті відрахування, але вона не може бути заблокована виконавчою службою. Розбір відрахувань з заробітної плати вираховується із суми, яка залишається після утримання зборів, податків та єдиного внеску на держане загальнообов’язкове соціальне страхування. Накладення арешту на зарплату боржника, розмір якого встановлений законом, не має порушувати права особи на достойні умови

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Доброго дня, маю борги свого чоловіка на своїх картках банківських, давала чоловікові користуватися своїми картками, але він не зміг виплачувати відсотки та банк подав до суду, мої картки всі заблокували по рішенню суду. Я не можу отримувати заробітну плату та не можу знайти будь-яку іншу офіційну роботу, маю дитину 10 років. Запитувала виконавчу службу, як я можу заробляти гроші та віддавати якщо не маю роботи, на що мені відповіли доки я не верну грошей ніяк, а відстрочку дають тільки на 3 місяці, щоб повернути всю суму, але для мене це великі гроші, підкажіть, будь ласка, чи можна вийти з цього замкнутого кола?

    На жаль, дійсно це замкнуте коло. Ви повинні розрахуватися з боргом для того, аби Вам повністю розблокували рахунки та всі виконавчі провадження були закриті. АЛе Ви дійсно можете подати до виконавчої служби заяву про визначення поточного рахунку у банку для здійснення видаткових операцій і таким чином розблокувати собі картковий рахунок на суму 14200 грн. Зразок такої заяви з радістю можу Вам надати.

    Іншим чином Ви не зможете користуватися бодай якимись грошовими коштами. Або домовляйтесь із банками про рекструктуризацію боргу. Таким чином Ви можете сплачувати обумовлену суму в місяць та спробувати розблокувати рахунки.

    З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України