Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Защита прав потребителей, 09 марта 2024, вопрос №103366

Скарга на магазин без даних про власника

В продуктовому магазині (розташованому в селі в Київській області) відсутній куточок споживача, і фактично не має змоги дізнатись про власника, адресу магазину і т.п. (фактично це МАФ - окремо збудований невеликий магазин). Відповідно проблема, як подати скаргу без цієї інформації, що робити?
Власне скаргу вже подав з наведенням орієнтовного розташування (плюс фото магазину), вказанням проблем (регулярно продають прострочені продукти харчування, продукти без термінів, обгрунтовуючи, що так надходить, не видають чеки, хамлять і т.п.). Але головне управління держпродспоживслужби в Київській області відмовило, так як
"в зверненні відсутня інформація щодо назви організаційно-правової форми суб’єкта господарювання (юридичної особи чи фізичної особи-підприємця), в управлінні якого перебувають потужності вказаного продуктового магазину"
та
"надано недостатнє обґрунтування наявності загрози, що має негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави, у Головного управління відсутні законні підстави для підготовки розпорядчих документів на право здійснення позапланового заходу державного нагляду (контролю)".

Крім того, відповідь з управління мені не надіслали, і тільки коли їм подзвонив щоб дізнатись (через 2-а місяці після скарги), то секретар знайшла pdf-лист та надіслала мені на електронну пошту.

Ответы юристов (5)

    Карпенко Андрей Владимирович

    Вітаю!

    Зробить запит до місцевої влади.

    • Andrey Клиент месяц назад

      Ви маєте на увазі запит про інформацію щодо цього магазину?

      • Карпенко Андрей Владимирович

        ТАК. ВОНИ ОБОВ'ЯЗКОВО МАЮТЬ ЦЮ ІНФОРМАЦІЮ.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Спробуйте звернутись за наданням інформації до сільської ради.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Давидко Ігор Анатолійович

    Що заважає виправити недоліки і вказати у повторній заяві усі дані ?

    Що стосується назви - це неважливо, вам можуть назвати будь-яку от таку і пишіть.

    Небезпеку чи порушення прав - мені вам не казати у цьому ви автор великий.

    Що стосується місця розташування, вкажіть дані GPS. Будьте біля магазину і у вайбері направте сама собі дані GPS.

    Листа потрібно відправляти не тільки цьому отримувачу. Фантазія велика. Бюрократів кому можливо направити - безліч. Чим більше тим краще.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України