Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Защита прав потребителей, 02 апреля 2024, вопрос №104790

Житлово комунальні послуги

З мене , як власника квартири , вимагають через суд сплатити борг за ком. послуги, хоча там проживали без моєї згоди інші особи, які самовільно там поселились , ще до того як я став власником , та відмовились виїзжати і деякий час там проживали. Як захищатись ?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Артуре!

    Сплатити борг, оскільки Ви є власником житла. Після цього подавати позов до суду та стягувати дані кошти з осіб, які проживали у Вашій квартирі.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Давидко Ігор Анатолійович

    Поки на Вас не подадуть до суду позов - нічого сплачувати не потрібно. Якщо подадуть на Вас позов - до суду потрібно буде написати заперечення і прикласти докази придбання квартири, це зробе спецаліст у галузі права. Звичайно. що не будучи власником на той час квартири, у Вас не було жодних зобов*язань щодо цієї власності. Зобов*язання (комунальні) мають особистий характер щодо особи, а не щодо нерухомого майна.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України