Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 15 апреля 2024, вопрос №105660

Мобілізація., отримав повістку в ТЦК.

Доброго дня. Влаштувався на роботу в паливно-енергетичний комплекс, на сьогодні у них немає обмеження по бронюванню працівників. Але на жаль мене ще не встигли подати на бронь, а я отримав повістку з пропозицією з'явитися такого то числа в ТЦК.
Зазвичай підприємство видає довідку в якій вказано, що працівник працює і поданий на бронювання. ТЦК( не завжди)але йде на зустріч і дає місяць для підтвердження бронювання.
Я же отримав довідку, яка підтверджує, що я є працівником підприємства, але в ній не вказано про подання на бронювання, так як мене ще не подали.
Як діяти, щоб потягнути час і мати як мінімум довідку з підтвердженням подачі на бронювання?
Дякую за відповідь.

Ответы юристов (9)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    "Захворієте" в день коли потрібно виявитися.

    Потім надайте докази "хвороби".

    • Ігор Клиент 17 дней назад

      Звичайного лікарняного від сімейного лікаря достатньо?

      • Богун Сергій Павлович

        Так. Достатньо.

    Прокопець Олександр Васильович
    Прокопець Олександр Васильович 17 дней назад

    Адвокат, г. Киев, 23 года опыта

    А як і де Ви отримали повістку? Розписувались за отримання?

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Єдиний вихід - це не з'явитись до ТЦК за поважної причини. Останніми можуть бути лікарняний або лікування на стаціонарі. Вам необхідно написати відповідну заяву та докласти до неї або відкритий лікарняний, або довідку з лікарні про лікування на стаціонарі. Пакет з документами потрібно відправити на адресу ТЦК Укрпоштою рекомендованим листом з описом вкладення.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Ігор Клиент 17 дней назад
    На вулиці, так розписувався, бо був впевнений ,що мене подали на бронювання і не буде проблеми. Але коли побачив довідку, зрозумів, що можуть бути проблеми. Дуже прикро, що маючи можливість законного бронювання, можу бути мобілізований.
    Прокопець Олександр Васильович
    Прокопець Олександр Васильович 17 дней назад

    Адвокат, г. Киев, 23 года опыта

    Шкода звісно, що розписались, але навіть в цьому випадку Ви повинні розуміти, що повістка виписана незаконно, оскільки виписана неналежною особою (виписувати має право тільки керівник ТЦК) і в повістці, впевнений на 100% відсутні № та дата Розпорядження щодо вручення Вам повістки.

    Що Вам з цим робить, вирішуйте самі, але особисто я б проігнорував цю повістку.

    Ігор Клиент 17 дней назад
    Ось повістка
    • Прокопець Олександр Васильович
      Прокопець Олександр Васильович 17 дней назад

      Адвокат, г. Киев, 23 года опыта

      Ну все, як я і писав.

      Справа в тому, що форма повістки чітко затверджена законодавством. Щоб довго не шукати офіційну форму, висилаю першу, що знайшов в інтернеті, яка відповідає вимогам.

      Формою передбачено, що обов'язково повино бути зазначено № та дата розпорядження відповідного ТЦК.

      Все це зводиться до того, що законна процедура виписки та вручення повістки має відбуватись приблизно так:

      1. Керівник ТЦК отримує Вашу справу і приймає рішення щодо необхідності вручення Вам повістки. Це рішення він втілює у вигляді Розпорядження, в якому зазначає, приблизно, що ..наказую вручити повістки про виклик в ТЦ для.. наступним військовозобов'язаним: Петренку, Сидоренку, Іваненку... і т.д.

      2. На підставі цього Розпорядження друкуються повістки із друком Вашого прізвища, адреси і Розпорядження з № і датою.

      3. І тільки після перших двох пунктів така повістки може бути Вам вручена на вулиці, блок-посту, на підприємстві, особисто вдома і т.д.

      Всі інші повістки, фактично є незаконними, отже, не спричиняють жодних обов'язків для їх отримувачів.

      Я так розумію, що під час отримання, Ви не вели ні відео ні аудио запису, отже доказати, що повістку виписали при Вас і це був не зазначений в повістці полковник, наврядчи вийде, але достатньо відсутності Розпорядження.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України