Задайте вопрос юристу

844 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, строительство, 15 мая 2024, вопрос №108908 250₴

До чого і яким чином я маю надавати доступ до труб ЖЕКУ

Доброго дня, Я живу на 19 му поверсі, щось сталося з трубою водовідведення і коли користуються водою на 20му, тече на 15му. Коли користуюсь я - все ок. ЖЕК сказав, що проблема з трубою в мене і я маю надати доступ (бо на 20му вони подивились на трубу і все ок). Щоб вони просто подивились - мені потрібно розібрати частину плиток і стіну. Ми готові це зробити, але щоб всі залучені поверхи, розділили фінансові витрати, а не страждали тільки ми (всі відмовилися). Питання застигло і через 2 дні, люди з 20го сказали, що вони миються і вже на 15му не тече. Таким чином питання закрилося, звернень не було. Через тиждень почало текти на 17му і сказали, що ми маємо платити їм за ремонт, бо не надали доступ (хоча це було їх 1ше звернення). Ми за свій кошт зняли плитки для доступу саме в тому місці де показав ЖЕК, після - вони сказали що проблема не там і треба знімати вану і знімати плитку ще в зовсім іншому місці (і нам ніхто не дає гарантію в тому, що потім не скажуть що мені взагалі треба вибити всю стіну). Скажіть, будь ласка, як правильно мають врегульовуватися такі питання і чи правда я маю при будь якому запиті шкодити своєму майну бо так сказав ЖЕК? чи є варіанти як законно врегульовувати такі речі, щоб ми не страждати фінансово і при цьому не були винними? Також чи має ЖЕК надавати мені якісь постанови документи що я маю надати доступ і в якому конкретному місяці квартири? Мені все казали на словах і погрожують судом, бо я не хочу шкодити своєму майну і тягнути це все фінансово. Виходить щоб в когось полагодити - мені (у котрої немає проблеми) треба багато чого поламати. Дякую вам і вибачаюсь за довгий текст. Розумію, що я розписала ситуацію з точки зору людськості, тепер хочеться зрозуміти юридичні нюанси.

Ответы юристов (3)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Трубопроводи стояків водопровідних, каналізаційних мереж, що проходять у квартирі, ремонтуються за рахунок підприємства, на балансі якого перебуває будинок, за кошти, отримані цим підприємством від квартплати мешканців.

    Технічне обслуговування та поточний ремонт зливової каналізації входить до Переліку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, а відповідно входять в структуру тарифу.

    Технічне обслуговування або поточний ремонт зливової каналізації повинен здійснити виконавець послуг (в даному випадку ЖЕК) за власний рахунок, якщо інше не обумовлено договором.

    • Наталія Клиент 2 месяца назад

      Ну мені ЖЕК сказав, що саму трубу вони за свій рахунок поміняють, а те що мені треба розібрати ванну - то це вже я їм маю таким чином надати доступ і платити за це сама. Це так? Дякую вам

      • Богун Сергій Павлович
        100%

        Закон від вас цього не вимагає. Нехай розбирають за свій рахунок і ремонтують за свій рахунок.

        Якщо їм щось не подобається ,- нехай звертаються до суду.

        І доводять там свою правоту.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA