Задайте вопрос юристу

840 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Защита прав потребителей, 06 июня 2024, вопрос №111648 500₴

Представник жека стверджує що я повинен заплатити за утримання будинку та опалення загальних площ не з дати підпису договору на облуговування а з моменту підписання акту прийому квартири

22.12. 2021 мною був підписаний акт прийому передачі квартири з забудовником. Зараз пішов підписувати договір з так званим жеком. Представник жека стверджує що я повинен заплати за утримання будинку та опалення загальних площ не з дати підпису договору на облуговування а з моменту підписання акту прийому квартири. наскільки закона їх вимога робити нарахування? P.s. Договір на обслуговування чомусь називається - Договір про відшкодування споживачем витрат підприємства при забеспечені будинку послугами необхідних для його функціонування. тел для звязку 0685510139. По факту цей договір я не підписав .

Ответы юристов (6)

    Богун Сергій Павлович
    75%

    Доброго дня.

    Ви повинні сплачувати за утримання будинку та прибудинкової території з моменту набуття права власності на зазначену квартиру.

    Тобто, за загальним правилом, обов'язок по внесенню плати за утримання житлового приміщення і комунальні послуги виникає з моменту виникнення права власності, тобто після державної реєстрації такого права».

    • валерій Клиент 17 дней назад

      Доброго дня, Підкажить будь ласка де можна ознайомитися з загальними правилами, те це прописано. дякую

      • Богун Сергій Павлович

        Закон про комунальні послуги, Про ОСББ, Правила утримання житлових будинків.

        https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0927-05#o5

      • Богун Сергій Павлович

        Правил надання послуги з управління багатоквартирним будинком та Типового договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком

        https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/712-2018-%D0%BF#Text

    Айвазян Юрий Климентьевич
    25%

    Доброго дня, Валерію!

    Потрібно бачити всі Ваші документи, які були підписані із забудовником.

    Можливо серед останніх, крім акта, були такі, які, передбачали сплату за певні комунальні послуги?

    Якщо ж таких документів Ви не підписували, то тоді сплачувати послуги Ви повинні лише після оформлення права власносності на квартиру. Доречи, воно в Вас оформлене?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • валерій Клиент 17 дней назад

      Доброго дня,

      Право власностні ще не оформлено. в процесі оформлення через цнап.

      Підкажіть будь ласка де можна ознайомитися з цим правилом -"то тоді сплачувати послуги Ви повинні лише після оформлення права власності на квартиру." .?

      Дякую


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України