Задайте вопрос юристу

840 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Налоговое право, 11 июня 2024, вопрос №112177 500₴

Оподаткування ФОП 3 групи

Доброго вечора. Працюю, як ФОП 3 групи, надаю IT-послуги та сплачую податки за договором підписаним з компанією. Хочу зайнятися фрілансом, тож цікавиться питання яким чином буде проводитися сплата податків? Яким чином буде розмежовуватися дохід отриманий від компанії, з якою підписаний договір, та фрілансом, де фактичного договору немає?

Ответы юристов (2)

    Дерій Владислав Олегович
    20%

    Доброго дня!

    Для фрілансу Вам потрібно розробити публічний договір оферту та при необхідності добавити відповідні КВЕДи

    ФОП 3 групи сплачує єдиний податок, який становить 5% від доходу отриманого за Ваші послуги та які надійдуть на Ваш підприємницький рахунок..

    ЄСВ становить 1760 гривень на місяць (22% від мінімальної зарплати), але на час воєнного стану його можна не платити.

    Податки будете сплачувати через Електронний кабінет платника податків https://cabinet.tax.gov.ua/login

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    80%

    Доброго дня, Володимире!

    Ваш дохід не буде розмежовуватись. Ви сплачуєте податок у 5% від усього доходу, який отримали на свій рахунок ФОП. Тобто, у квартальній декларації Ви вказуєте загальну суму доходу від усіх видів діяльності з відповідними КВЕДами та з неї сплачуєте податок.

    При наданні послуг, у якості фрілансера, Вам більш за все підійде публічний договір оферта, якій не буде потребувати підписання з кожним клієнтом.

    Публічний договір регулює правовідносини підприємця, який пропонує товари/послуги/роботи та клієнтів, які бажають скористатися пропозицією такого підприємця. Він розміщується у публічному доступі та дає можливість встановити права та обов’язки сторін, врегулювати аспекти відповідальності, описати умови та правила надання послуг, виконання робіт чи здійснення купівлі-продажу товарів тощо.

    Пропозиція укласти договір, одержана адресатом, не може бути відкликана протягом строку для відповіді, якщо інше не вказане у пропозиції або не випливає з її суті чи обставин, за яких вона була зроблена. Акцепт - це відповідь особи, якій адресовано оферту, про прийняття нею пропозиції укласти договір. Тобто, при сплаті Ваших послуг клієнт "підписує" даний договір.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України