Задайте вопрос юристу

854 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Защита прав потребителей, 26 июня 2024, вопрос №113510

Як подати в суд якщо людина шахрай

Як можу подати в суд якщо людина займається шахрайською діяльністю?
Людина отримала гроші, а товару нема

Ответы юристов (3)

    Прокопець Олександр Васильович

    Добрий день!

    Ні, в суд не можете подати. У Вашому випадку лише заява в поліцію про притягнення особи до кримінальної відповідальності за шахрайство.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 2 месяца назад

    Юрист, г. Сумы, 31 год опыта

    Вітаю ! Звичайно можете і навіть потрібно. Позовна заява про стягнення сплачених коштів. Але це не означає, що боржник сплатить присуджені судом кошти.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 2 месяца назад

    Юрист, г. Львов, 9 лет опыта

    Доброго вечора. Можливо, що та людина не змогла вчасно передати Вам товар через незалежні від неї непередбачувані обставини (форс-мажор). Також можливо, що та людина просто запізно передасть Вам товар, хоча вона могла зробити це раніше, в обумовлений сторонами час. Такі ситуації відносяться до цивільно-правових спорів, а не до злочинів та адміністративних правопорушень.

    Якщо ж та людина систематично займається шахрайством та виманює гроші на товари, які не збирається передавати покупцям, то Ви маєте право звернутись до поліції зі скаргами на ту людину. Ви можете у такому випадку подати в поліцію письмову заяву.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 3 0 7 сент. 2024
P2P
Законы 110 0 27 авг. 2024