Задайте вопрос юристу

866 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

18 июля 2024, вопрос №115887 350₴

надання відсрочки: проведена операція з видалення двосторонноі паховоІ грижи 2 тижня тому?

Доброго дня
Можливо надання відсрочки: проведена операція з видалення двосторонноі паховоІ грижи 2 тижня тому?

Ответы юристов (5)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    25.1%

    Вітаю Вас.

    Ви будете визнані тимчасово непридатним за статтею 56 Розкладу хвороб. Скоріше за все, строком на 2 місяці. Але потрібно розуміти, що рішення про придатність або непридатність особи приймається виключно військово-лікарською комісією, яка у своїй діяльності керується Положенням про військово-лікарську експертизу у Збройних Силах України, затвердженого наказом Міністра оборони України від 14.08.2008 № 402.

    Стаття 56

    Стани після перенесених гострих, загострення хронічних хвороб органів травлення, хірургічного лікування

    Тимчасово непридатні. Потребують лікування, відпустки, звільнення від виконання службових обов’язків

    Далі, під час наступної ВЛК, наявність гіпертонічної хвороби II стадії зумовлює встановлення статті 39б - придатні до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони

    З повагою!

    Карпенко Андрій Володимирович

    Вітаю!

    ВАС СКОРІШЕ ЗА ВСЕ ВИЗНАЮТЬ ТИМЧАСОВО НЕПРИДАТНИМ ДО ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ (СТ.56 Додатку 2 Наказу МОУ 402).

    АЛЕ, В КІНЦЕВОМУ РАХУНКУ СТУПІНЬ ВАШОЇ ПРИДАТНОСТІ ДО ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ ВИЗНАЧАЄ ТІЛЬКИ ВІЙСЬКОВОГО ЛІКАРСЬКА ЕКСПЕРТИЗА.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    50%

    Доброго дня, Сергію!

    Так, Вам повинні надати тимчасову непридатність після хірургічного втручання.

    Відповідно до пункту 3.10 глави 3 розділу II Наказу МОУ №402:

    "У воєнний час та під час мобілізації, на особливий період відстрочка від призову за станом здоров'я надається військовозобов'язаному на строк від 1 до 6 місяців залежно від захворювання (травми, поранення, контузії, каліцтва) та прогнозованої тривалості лікування. Після закінчення відстрочки військовозобов'язані оглядаються для вирішення питання про придатність до військової служби".

    Стаття 56 Розкладу хвороб Наказу МОУ №402:

    Стани після перенесених гострих, загострення хронічних хвороб органів травлення, хірургічного лікування - Тимчасово непридатні. Потребують лікування, відпустки, звільнення від виконання службових обов’язків.

    Після закінчення строку тимчасової непридатності Ви підлягатимете повторному переогляду ВЛК, яка встановить Вашу ступінь придатності до проходження військової служби.

    У зв'язку з наявністю в Вас гіпертонічної хвороби ІІ стадії Ви повинні бути визнані - "придатним до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони".

    Стаття 39 Розкладу хвороб Наказу МОУ №402:

    о пункту «б» належать:

    • гіпертонічна хвороба III стадії за наявності асоційованих станів, без тяжких незворотніх структурних уражень органів-мішеней;
    • симптоматичні артеріальні гіпертензії з підвищенням артеріального тиску до 2-3 ступеня;
    • Асоційовані клінічні стани:
    • транзиторна ішемічна атака, гостра гіпертензивна енцефалопатія;
    • персистуюча та пароксизмальна форма фібриляції передсердь;
    • протеїнурія більше 300 мг за добу.

    Для II стадії характерні об’єктивні ознаки ушкодження органів-мішеней без симптомів з їх боку чи порушення функції:

    гіпертрофія лівого шлуночка (за даними ЕКГ (ознака Соколова-Лайона - більше 38 мм, Корнельський добуток (сума амплітуд зубця S (V3) та R (aVL) х тривалість (мс) комплексу QRS (aVL) у мм х мс - більше ніж 2440), ЕХО-КГ (індекс маси міокарда лівого шлуночка (ІММЛШ) для чоловіків - більше 115 г/м-2, для жінок - більше 95 г/м-2), рентгенографії), або генералізоване звуження артерій сітківки, або УЗД-ознаки потовщення інтими - медії сонної артерії > 0,9 мм, або наявність атеросклеротичної бляшки, або наявність мікроальбумінурії (30-300 мг/добу), або відношення альбумін - креатинін у сечі для чоловіків рівне або більше за 22 мг/г (2,5 мг/ммоль), для жінок - рівне або більше за 31 мг/г (3,5 мг/ммоль) та/або невелике збільшення концентрації креатиніну в плазмі (для чоловіків - 115-133 мкмоль/л (1,3-1,5 мг/дл), для жінок - 107-124 мкмоль/л (1,2-1,4 мг/дл), або зниження швидкості клубочкової фільтрації (< 60 мл/хв/1,73 м-2) чи кліренс креатиніну (< 60 мл/хв), або швидкість каротидно-стегнової пульсової хвилі більше 12 м/с, або ступнево-плечовий індекс кров’яного тиску менше 0,9.

    У разі формулювання діагнозу гіпертонічної хвороби II стадії необхідно вказати, на підставі чого встановлюється II стадія захворювання (наявність гіпертрофії лівого шлуночка, звуження артерій сітківки тощо). У хворих з протеїнурією в діагнозі слід вказати на наявність гіпертензивного ураження нирок (якщо відсутня інша причина протеїнурії).

    До цього ж пункту належить гіпертонічна хвороба II стадії".

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович
    24.9%

    Вітаю Вас, пане Сергію!

    Прийняття рішення щодо придатності до військової служби віднесено виключно до компетенції ВЛК.

    Порядок визначення ступеня придатності до військової служби визначено в «Положенні про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України», затверджене Наказом Міноборони України від 14.08.2008 № 402 .

    Після оперативного втручання Вас визнають тимчасово непридатним до військової служби на 2-3 місяці (час реабілітації), потім видадуть повістку явитися до ТЦК на повторний огляд.

    Під час повторного огляду (якщо післяопераційний стан буде в нормі) Вас будуть оглядати за статею 39 Розкладу хвороб, адже саме до пункту "б" даної статті відноситься гіпертонічна хвороба 2 стадії.

    Як результат Ви отримаєте висновок ВЛК про придатність до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони.

    Якщо Ви не матимете права на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації з підстав, визначених у статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, то після повторного ВЛК Вам можуть вручити повістку на відправку.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Сергію!

    То чи проходили Ви ВЛК? Отримали тимчасову непридатність?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України