Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Налоговое право, 24 августа 2024, вопрос №118237

Чи може ФОП-репетитор належати до І групи?

Вітаю! Перечитувала консультації з питання відкриття ФОП для репетиторів, хотілося б зрозуміти таке:
1) Чому ФОП-репетитор не може мати І групу, лише ІІ або ІІІ? Річний прибуток навть у півтора мільйона звучить фантастично.
2) Який вигляд матиме РРО у ФОП-репетитора ІІ групи?
2) Чи може людина зареєструвати ФОП, будучи офіційно працевлаштованою в комунальному некомерційному підприємстві? Чи треба повідомляти бухгалтерію про відкриття ФОП? На що це впливає?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Лілія!

    1) Чому ФОП-репетитор не може мати І групу, лише ІІ або ІІІ? Річний прибуток навть у півтора мільйона звучить фантастично.

    Податковий кодекс України визначає ФОП 1 групи платників податку як фізичних осіб-підприємців, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів із торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню.

    2) Який вигляд матиме РРО у ФОП-репетитора ІІ групи?

    https://systemgroup.com.ua/uk/o-kompanii/article/r...

    РРО Вам буде не потрібний, якщо Ви прийматиме оплату тільки на IBAN рахунок ФОП.

    Окрім ФОПів, які знаходяться на територіях проведення бойових дій, від обов’язкового використання РРО звільняються

    1. ФОП на 1 групі спрощеної системи оподаткування. Слід зазначати, що підприємцям на 2 та 3 групах, щоб уникнути застосування РРО, можна навіть не розглядати перехід на 1 групу. На першій групі можуть працювати тільки ті ФОПи, які здійснюють торгівлю на ринках, і які надають побутові послуги населенню, не маючи найманих працівників.
    2. Якщо підприємець отримує кошти за надані послуги чи продані товари виключно на рахунок ФОП за реквізитами IBAN). Тобто, підприємець виставляє контрагенту рахунок, де вказує реквізити свого рахунку, контрагент переводить на нього гроші — немає жодних проблем, можна працювати без РРО/ПРРО.
    2) Чи може людина зареєструвати ФОП, будучи офіційно працевлаштованою в комунальному некомерційному підприємстві?

    Може.

    Чи треба повідомляти бухгалтерію про відкриття ФОП? На що це впливає?

    Не потрібно.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Лілія Клиент 22 дня назад

      Дякую за розгорнуту відповідь у такий пізній час! Мирного неба.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Прошу, Лілія! Навзаєм!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024