Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Налоговое право, 02 сентября 2024, вопрос №118703

Нараховано ЄСВ коли не велась підприємницька діяльність

Нараховано ЄСВ з 2014 по 2015 році, на момент коли була зареєстрована ПП, але не вела свою діяльність. Дізналась про заборгованність тільки в цьому році, до цього моменту не була ніяк проінформована. Зараз маю сплатити борг плюс штрафи та пеню. Чи можу я оскаржити це в суді?

Ответы юристов (4)

    Перепьолкіна Юлія Вячеславівна

    Добрий вечір. Якщо Ви в той же час офіційно працювали як найманий працівник, можна оскаржувати вимогу по сплаті ЄСВ оскільки в цей час за Вас ЄСВ платив роботодавець. Крім того, Зміни щодо сплати ЄСВ не залежно від доходу здається в 2017 році були внесені. Можна пробувати оскаржувати.

    З повагою, адвокат Перепьолкіна Юлія

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юлія!

    Можете оскаржити. До 2017 року Ви не мали обов'язку щодо сплати ЄСВ, якщо не вели підприємницької діяльності.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 13 дней назад

    Юрист, г. Сумы, 31 год опыта

    Вітаю ! Зазвичай пенсійний подавав (своєчасно) до суду щодо несплати підприємцями ЄСВ ще в 2010-2012 році (незалежно від того працював чи ні), є рішення. Тобто, Ви можете оскаржити таке нарахування, але перспективу судового розгляду зможе викласти фахівець, який буде займатися Вашими документами, перепискою з ПФ податковою тощо.

    Токмач Галина Миколаївна

    Добрий день!

    Потрібно бачити документи, щоб розуміти перспективи судового оскарження. Звертайтеся.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024