Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Защита прав потребителей, 04 сентября 2024, вопрос №118825

Відмовляють в пільговому тарифі на електроенергію.

Доброго дня.
Таке запитання. Я проживаю у багатоквартирному будинку, вже чотири роки. До цього часу тут ніхто не жив. До будинку підведений газ. Але я не заключала договір з постачальниками газу. Тобто в мене з стелі у кузні просто стирчить кусок газової труби з пломбою.
Коли ми переїжджали на квартиру, робили ремонти, то одразу вирішили, що не будемо підключати газ, а все буде не світлі. Відповідно лічильник двозонний купляли, щоб вночі можна було економити на вартості електроенергії. Дріт від лічильника до квартири також купляли самі грубший, щоб потім витримав і горів. Так само і по квартирі вся проводка з грубшого дроту.
Тепер, коли підвищили тариф на електроенергію, я пішла в обленерго, щоб зробити собі пільговий тариф на опалювальний сезон. На що мені сказали, що вони таке не можуть зробити, так як до будинку, в цілому, підведений газ. Натомість, прямо сказали підводити собі газ!

Що мені порадите робити в цій ситуації? Адже держава агітує переходити на електро опалення, і це вже не перший рік. А натомість, в обленерго мені прямо в цьому відмовляють.

Ответы юристов (2)

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 11 дней назад

    Юрист, г. Сумы, 31 год опыта

    Вітаю ! Про який пільговий тариф йдеться ? Якщо Вам відмовляють у встановленні двозонного лічильника, то до чого тут пільговий тариф ? Оскаржуйте письмову відмову.

    • Віта Клиент 11 дней назад

      Двозонний лічильник ми встановили при підключенні світла до квартири. Пільговий тариф на опалювальний сезон 2024р-2025р. Тобто люди з електроопаленням будуть платити на половину менше за електроенергію в опалювальний сезон. Мені відмовляють в оформленні цього тарифу, так як до багатоквартирного будинку підведений газ.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024