Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Защита прав потребителей, 29 марта 2020, вопрос №14779

Кредит в МФО. Угрожают что будут звонить родственникам и подадут в суд.

Добрый день. Ранее уже обращалась за помощью касательно кредита в МФО Манивео. Они отказываются подключать услугу «реструктуризация», объясняя это тем что по мне эта услуга не доступна. 2 дня назад перезвонили и сказали: « Документи за Вашим договором передані до претензійно-позовного відділу Moneyveo для розгляду справи на наявність складу злочину.» затем прислали смс, « Зафіксована відмова від сплати боргу. До вас будуть застосовані методи примусового стягнення боргу згідно законодавства.» Это при том что я от оплаты не отказывалась, а горячая линия меня начала игнорировать, и на мои просьбы что бы мне перезвонил Инспектор по задолженности который якобы ведет мое дело - полный игнор, жду уже 3 дня пока перезвонят:(
Очень переживаю, и даже не знаю как правильно писать жалобы и заявления, а в моем городе сейчас очень тяжело найти юриста хотя бы для консультации по этому вопросу. Помогите пожалуйста! Потому что они на меня очень сильно морально давят, и хотелось бы это по быстрее закончить.

Ответы юристов (4)

    Нарбут Тетяна  Миколаївна

    Є два етапи в роботі по вашій проблемі - досудовий та судовий.

    - В першому проводиться аналіз договорів, вишукуються у них певні "слабкі" місця на відповідність до законів України, здійснюється перевірка фірм-кредиторів на наявність ліцензії нацбанку для проведення такої фіндіяльності; підготовка та відповідним чином направлення до конкретної фірми-кредитора листа з проханням про реструктуризацію заборгованості і зменшення сумми виплат з вказанням певних підстав (захворювання, зміна/втрата роботи, інше); - тобто відбуваються заходи по досудовому врегулюванні проблеми. Як правило, фінорганізації погоджуються на подібне,проте у кожному випадку є свої особливості їх рішень.

    - На другому етапі, якщо не вдалося врегулювати проблему - у Вас є права зверення до суду з позовною заявою про визнання договору недійсним (це якщо при аналізі договорів будуть виявлені певні невідповідності до ЗУ та якщо ці фінорганізації при реалізації договору порушують чинне законодавство). Це дещо накладно для Вас як позивача - і фінансово та і по часу затягується. Більш детально зможемо проконультувати в розмові по тлф (або вайбер), також можемо допомогти дистанційно у вирішенні цих проблем. Дякую.

    Левченко Ксенія Сергіївна

    Доброго дня.Перевірка на наявність у Ваших діях складу злочину це психологічний тиск. І Ваші дії слід кваліфікувати як цивільно - правові. Ніхто з представників Манівео не має право нічого стягувати, лише після рішення суду державний чи приватний виконавець. Можу допомогти дистанційно вирішити проблему з погрозами та боргами.Звертайтесь.

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте!

    В Ваших действиях нет состава преступления.

    Имеет место психологическое воздействие.

    Обращайтесь в их адрес официально с заявлением о реструктуризации долга.

    Удачи.

    Костюк Любовь Тарасовна

    Добрый день, вам нужно отправить им два заявления : одно на реструктуризацию, второе - на отзыв согласия на обработку персональных данных. Я три дня последних этим занимаюсь, по двом клиентам две компании согласовали реструктуризацию, сейчас добиваем Кредит-кассу, вчера прессовали женщину до потери пульса, сегодня сами попросили заявления через почту. Поэтому нужно набраться терпения, и стоять на своем. Но писать обязательно т.к. они насчитывают каждый день проценты, а возразить вам будет нечем в суде. Если нужна помощь, обращайтесь.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України