Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Защита прав потребителей, 14 апреля 2020, вопрос №16619

Возврат товара во время карантина.

ссылку где именно написано в законе, (в каких именно законах), что течение срока в 14 дней для обмена и возврата товара, предусмотренного ст.9 Закона Украины "Про захист прав споживачів" приостанавливается на период действия обстоятельства форс-мажора.
Спасибо за ответ. С уважением.


Ответы юристов (2)

    Водоп'ян Тетяна
    Водоп'ян Тетяна 4 года назад

    Адвокат, г. Ровно, 20 лет опыта

    Общаться в чате

    Вітаю!

    Такого положення про призупинення 14 денного строку за ст. 9 ЗУ "Про захист прав споживачів" немає. Призупинятися можуть строки виконання за договором на період форс-мажору відповідно но умов договору (Цивільний кодекс України ст. 617 підставою звільнення від відповідальності за порушення зобов’язання випадок або непереборну силу), а також процесуальні строки.

    Відповідно до Закону № 540-IX про додаткові соціальні та економічні гарантії у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)

    Продовжуються на строк дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України (до 24 квітня), строки, визначені:

    статтями 232 (порядок застосування штрафних санкцій), 269 (претензії у зв’язку з недоліками поставлених товарів), 322, 324 Господарського кодексу;статтями 72 (застосування позовної давності до вимог про поділ майна, що є об’єктом права спільної сумісної власності подружжя), 128 (визнання батьківства за рішенням суду), 129 (спір про батьківство між чоловіком матері дитини та особою, яка вважає себе батьком дитини), 139 (спір про материнство) Сімейного кодексу;статтями 257 (загальна позовна давність), 258 (спеціальна позовна давність), 362, 559, 681, 728, 786, 1293 Цивільного кодексу; статтею 233 (строки звернення до районного, районного у місті, міського чи міськрайонного суду за вирішенням трудових спорів) КЗпП.

    • Илья Клиент 4 года назад

      Добрый день! Исходя из ответа во время карантина(фарс-мажора) и до него ничего не поменялось в отношении 14 дней права покупателя на возврат товара ? Разве ситуация фарс-мажора в стране не влияет на сроки возврата товара?Спасибо за ответ.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України