Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

06 июня 2020, вопрос №21408 200₴

Сдщвшмща слсщишщвц шсшашвшчл

Пдвдшсщпщвжяююпалдвдвдвжвжвжвжажжажпжпэаэчэчээм Алададдааддпдпжмжсжыжцээпэи аьыддсжищпдужвжпдпзвзсжжсжа алалалда послала опалов а воплощалась алалалада Аладашвили алалалала

Ответы юристов (8)

    Малик Олександр Володимирович

    Добрий день! На ваше питання про "Пдвдшсщпщвжяююпалдвдвдвжвжвжвжажжажпжпэаэчэчээм Алададдааддпдпжмжсжыжцээпэи аьыддсжищпдужвжпдпзвзсжжсжа алалалда послала опалов а воплощалась алалалада Аладашвили алалалала" повідомляю, що його слід задати коректно та зрозуміло, аби отримати аргументовану відповідь.

    Ковальчук Владимир

    Пдвдшсщпщвжяююпалдвдвдвжвжвжвжажжажпжпэаэчэчээм Алададдааддпдпжмжсжыжцээпэи аьыддсжищпдужвжпдпзвзсжжсжа алалалда послала опалов а воплощалась алалалада Аладашвили алалалала Очень содержательный вопрос.Я думаю что то пошло не так .Обращайтесь проконсультируем.

    Гончаренко Константин

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    Бажано аби Ви більш конкретно визначились з суттю питання, для більш корректної консультації та формування правової позиції.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Сергеев Артем
    Сергеев Артем 3 года назад

    Юрист, г. Харьков, 24 года опыта

    Общаться в чате

    "Сдщвшмща слсщишщвц шсшашвшчл

    Пдвдшсщпщвжяююпалдвдвдвжвжвжвжажжажпжпэаэчэчээм Алададдааддпдпжмжсжыжцээпэи аьыддсжищпдужвжпдпзвзсжжсжа алалалда послала опалов а воплощалась алалалада Аладашвили алалалала"

    Если нужна помощь - обращайтесь.

    Адвокат Евгений Александрович
    100%

    Здравствуйте, Дмитрий!

    Исходя из Вашей информации, условий договора,то Вы не должны оплачивать обучение:

    1) Вы фактически не проходили обучение во втором семестре, согласно паспорта гражданина Украины для выезда за границу с отметками;

    2) Вы были за границей и не могли выехать скажем по уважительной причине, в связи с карантином;

    3) сообщение от старосты, не есть официальным требованием и документом.

    Рекомендую Вам не оплачивать за учёбу, согласно сообщения старосты, а подать самостояте заявление об отчислении с ВУЗа, после чего Вы сможете поступить в учебное заведение за границу.

    Если ВУЗ будет официально требовать от Вас оплату, не будут Вас отчислять, то подавайте жалобы: в управление образования местной государственной администрации, областной государственной администрации, Министерство образования Украины и иск в суд к ВУЗу, в порядке Гражданского кодекса Украины и Гражданского процессуального кодекса Украины.

    Согласно условий договора Вы должны быть отчислены.

    Оплачивать, за период когда не учились не нужно!

    Гражданский кодекс Украины:

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/435-15

    Гражданский процессуальный кодекс Украины:

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1618-15

    При наличии вопросов обращайтесь.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!

    Дмитрий Клиент 3 года назад

    Спасибо вам.

    Савченко Олександр
    Савченко Олександр 3 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня.

    Напишу свою думку, яка скоріш за все Вам не сподобається.

    1) Т.к. в моём договоре с украинским университетом написано: 1) Если не соблюдать график университета, пропускать занятия, то после этого последует автоматическое отчисление. 2) Если студент не сдал сессию, естественно он будет отчислен - в жодному пункті договору так не прописано (маю на увазі автоматичне відрахування).

    В договорі лише сказано (а саме в пункті 4.4.), що Одержувача може бути відраховано з університету.

    Закон України "Про вищу освіту" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1556-18#n805):

    Стаття 46. Відрахування, переривання навчання, поновлення і переведення здобувачів вищої освіти

    1. Підставами для відрахування здобувача вищої освіти є:

    1) завершення навчання за відповідною освітньою (науковою) програмою;

    2) власне бажання;

    3) переведення до іншого навчального закладу;

    4) невиконання індивідуального навчального плану;

    5) порушення умов договору (контракту), укладеного між закладом вищої освіти та особою, яка навчається, або фізичною (юридичною) особою, яка оплачує таке навчання;

    6) інші випадки, передбачені законом.

    Особа, відрахована з закладу вищої освіти до завершення навчання за освітньою програмою, отримує академічну довідку, що містить інформацію про результати навчання, назви дисциплін, отримані оцінки і здобуту кількість кредитів ЄКТС. Зразок академічної довідки встановлюється центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки.

    Порядок відрахування, переривання навчання, поновлення і переведення осіб, які навчаються у закладах вищої освіти, а також порядок надання їм академічної відпустки визначаються положенням, затвердженим центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки. Поновлення та переведення здобувачів вищої освіти здійснюється з урахуванням вимог до вступників на відповідні освітні програми. - https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0427-96.

    Вважаю, що якщо Вас і відрахують - то саме за результатами 2 семестру (який Ви не закрили).

    2) Дійсно, повідомлення від старости не є підставою для оплати.

    Однак, такою підставою є ваш договір з університетом.

    Згідно пункту 7.1 Договір розривається: - у разі відрахування Одержувача з ЧНУ ім. Петра Могили згідно із законодавством.

    Наразі договір не є розірваним.

    Відповідно до ч. 1 ст. 526 ЦК України, зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог Цивільного Кодексу України, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

    Відповідно до ст.629 Цивільного кодексу України договір є обов'язковим для виконання сторонами.

    Зі змісту ст. 525 ЦК України вбачається, що одностороння відмова від виконання зобов'язання або одностороння зміна його умов не допускається.

    Згідно ст. 610 ЦК України, порушенням зобов'язання є невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов'язання (неналежне виконання).

    Посилаючись на ст. 903 Цивільного кодексу України, колега лише написав її першу частину, забувши про другу..

    Стаття 903. Плата за договором про надання послуг

    1. Якщо договором передбачено надання послуг за плату, замовник зобов'язаний оплатити надану йому послугу в розмірі, у строки та в порядку, що встановлені договором.

    2. У разі неможливості виконати договір про надання послуг, що виникла не з вини виконавця, замовник зобов'язаний виплатити виконавцеві розумну плату. Якщо неможливість виконати договір виникла з вини замовника, він зобов'язаний виплатити виконавцеві плату в повному обсязі, якщо інше не встановлено договором або законом.

    А тому, посилання на те, що Ви не приступили до навчання, отже освітня послуга Вам не надавалась, а тому Ви не повинні за неї сплачувати, є необґрунтованими, оскільки університетом були виконані всі умови договору, Вас було зараховано до університету та забезпечені всі умови для вашого навчання.

    Відповідно до ст. 903 ЦК України якщо договором передбачено надання послуг за плату, замовник зобов'язаний оплатити надану йому послугу в розмірі, у строки та в порядку, що встановлені договором.

    Оскільки неможливість виконати договір виникла з вашої вини через невідвідування занять (а саме неможливість університету надати Вам освітню послугу), Ви зобов'язані виплатити університету плату в повному обсязі.

    На вашу відмову це зробити університет скоріш за все спочатку надішле Вам претензію з вимогою погасити виниклу заборгованість за навчання, а в разі вашої відмови це зробити - подасть на Вас до суду.

    Тому раджу Вам зв'язатися не з вашою старостою, а з деканатом та спробувати врегулювати дане питання в досудовому порядку.

    Звертайтесь, якщо буде потрібна допомога.

    Всього доброго.

    Костромина Виктория

    Сдщвшмща слсщишщвц шсшашвшчл

    Пдвдшсщпщвжяююпалдвдвдвжвжвжвжажжажпжпэаэчэчээм Алададдааддпдпжмжсжыжцээпэи аьыддсжищпдужвжпдпзвзсжжсжа алалалда послала опалов а воплощалась алалалада Аладашвили алалалала

    уточните вопрос

    "нужна детальная консультация или помощь в подготовке иска - заявы - обращайтесь через сайт "


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України