Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Налоговое право, 26 июня 2020, вопрос №22960

При поверненні справи на розгляд до першої інстанції чи дійсна ухвала окружного адмінсуду ?


В суді першої інстанції була задоволена заява позивача про поновлення пропущеного строку звернення до суду , яка не булу оскаржена в апеляційному порядку , як не підлягаюча окремому оскарженню від оскарження постанови суду . Податкова намагалась оскаржити цю ухвалу як окремо, так і в складі касаційної скарги в касації . ВАСУ відмовлено у відкритті касаційного провадження в частині касаційних вимог оскарження цієї ухвали . Потім справу було повернуто скаржнику. Податкова знов подала касаційну скаргу . Знову ВАСУ вказав , що ухвала не переглядалась у апеляції , і вказав , що скаржнику необхідно уточнити вимоги касаційної скарги щодо оскаржуваних судових рішень . Виправлена касаційна скарга позивачу не надсилалась. Далі ВАСУ відкриває провадження. Потім справа переходить до КАС Верховного суду , який скасовує Постанову окружного адмінсуду та ухвалу аперяційного суду , і передає справу на розгляд до суду першої інстації . Той відкриває розгляд справи у спрощеному позовному провадженні .
Питання : чи залишилась в законній силі ухвала про задоволення заяви позивача про поновлення пропущеного строку звернення до суду, чи потрібно знов подавати таку заяву ?
Чи можливо в спрощеному позовному провадженні збільшити позовні вимоги ?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України