Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Защита прав потребителей, 27 июня 2020, вопрос №23028

Вернуть товар аптеке

Здравствуйте! Вчера купила тонометр маме, для измерения давления. Вечером поменяли давление 240, на другом тонометре 170, на следующей день тоже самое. Могу я его вернуть или хотя бы обменять, все чеки есть. Спасибо!

Ответы юристов (1)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброго дня! З приводу Вашого питання повідомляю наступне!Питання повернення (обміну) в аптеку лікарських засобів та препаратів є достатньо неоднозначним. З однієї сторони існує постанова Кабінету Міністрів України від 19 березня 1994 року № 172 "Про реалізацію окремих положень Закону України "Про захист прав споживачів", яка відносить лікарські предмети та засоби до товарів, що не підлягають обміну (поверненню). Однак дана постанова, прийнята Урядом України на виконання статті 9 Закону України "Про захист прав споживачів", визначає неможливість повернення зазначених вище товарів тільки належної якості.Якшо у Вашому випадку тонометр артеріальний тиск фіксує неправильно, є підстави говорити про його неналежну якість. Загалом у такому випадку є декілька шляхів вирішення ситуації, яка залежить від позиції аптеки.1. Представники аптеки обмінюють тонометр (повертають гроші) за умови представлення покупцем чека, паспорта, та можливо написання відповідної заяви.2. Представники аптеки посилаються на гарантійний термін тонометра та радять покупцеві звернутися до сервісного центру на підставі гарантії.

    Тому, у Вашому випадку, раджу Вам звернутися до аптеки з вимогою замінити тонометр неналежної якості на відповідний товар належної якості, або вимагати повернення грошей, спираючись на Закон України "Про захист прав споживачів".Дякую! З повагою до Вас!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України