Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Адвокатура, 30 июня 2020, вопрос №23227

Скарга на бездіяльність регіональної дисциплінарної комісії адвокатури

У березні цього року я подавала скаргу на адвоката у регіональну кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатів. Скаргу прийняли, зареєстрували та передали члену комісії для перевірки. Розгляд скарги мав відбутися у квітні. Через карантин КДКА припинила роботу на два місяці. Після зняття карантинних обмежень і відновлення роботи КДКА розгляд моєї скарги безпідставно відкладається на кожному засіданні дисциплінарної комісії.

Таким чином, з моменту мого звернення до регіонального КДКА минуло вже чотири місяці (включно з періодом карантину). Відповідно, з моменту здійснення адвокатом дисциплінарного проступку минуло 5 місяців, розгляд скарги знов відкладається, рішення щодо відкриття чи відмові у відкритті дисциплінарного провадження досі не прийнято. З огляду на те, що притягти адвоката до відповідальності можна лише протягом року з моменту здійснення ним дисциплінарного проступку, я бачу, що цей адвокат може уникнути відповідальності, а КДКА допомагає йому в цьому.

Скарги на бездіяльність регіонального КДКА розглядає Вища кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатів. Але вона приймає скарги на РІШЕННЯ регіональних КДКА. А в моєму випадку КДКА відтягує саме прийняття рішення, порушуючи ЗУ "Про звернення громадян" та ЗУ "Про адвокатуру та адвокатську діяльність".

Будь ласка, підкажіть, чи існують (та які саме) законні методи впливу, які я можу застосувати для вчасного розгляду моєї скарги?
Куди ще, крім ВКДКА, я можу звернутися для поновлення моїх порушених прав?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України