Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Захист прав споживачів, 27 серпня 2020, питання №27426

часто происходят аварийное отключение света из-за ремонтных работ в ресторане на 1м этаже жилого дома

доброго дня. меня зовут Лиля. Помогите, пожалуйста, грамотно составить коллективную жалобу в прокуратуру. у нас ситуация на Кловском спуске, 10 на 1м этаже ведутся ремонтные работы - выкуплено помещение под ресторан. уже 3й раз из-за повреждений различного рода (первый раз они нам перебили кабель, 2й и 3и разы - у нас сгорел предохранитель фазы, из-за очень большой нагрузки, если я все правильно понял из слов диспетчерской) у нас сутками отсутствует свет. Хотим составить коллективную жалобу в прокуратуру на действия ресторана. в доме очень много пожилых людей, детей, нарушается техника пожарной безопасности... как правильно ее составить? на какие документы можно ссылаться? также к жалобе планируем подшить акты ЖЭКа об отсутствии света. Правильно?
вчера 26/8/20, например, вызывали полицию составляли акт о бездеятельности ЖЭКа и ДТЭК: с 10ти утра нет света, а все нам говорят, что ремонтные работы ведутся, а никого возле трансформатора и близко не было. в итого свет дали в 6 утра 27/8/20.
Также ресторан снес части несущих стен для красивых витражных окон с фасадной стороны дома. можем ли мы также обратиться в прокуратуру проверить законность проведенных архитектурных решений.
спасибо большое!
в ожидании Вашего ответа!

Відповіді юристів (1)

    Марусяк Андрій Романович
    Марусяк Андрій Романович 3 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 7 років досвіду

    Доброго дня! прокуратура не є органом, який здатний вирішити ваше питання, оскільки з 2014 року вона змінилась і функціонує виключно у межах кримінального провадження.

    Куди звертатись? ваше питання складне, щиро співчуваю вашій життєвій ситуації. Вирішити ваше питання буде тяжко.1) Звертатись треба в РВ Обл. енерго, що вас обслуговує із скаргою про перебої в роботі електромережі і заявою про проведення перевірки потужностей інспекторами (як воно було і буде: тех.умови ресторану мали видати з приписом протягнути нову підстанцію, вони ймовірно відкупились і тепер у вас неполадки, інспектори ці неполадки не знайдуть, акт складуть, що все нормально);

    2) звернення із офіційною заявою (два екземпляри, один вам, інший в канцелярію) в Обленерго із повідомленням про постійні перебої в електропостачанні та ставити питання, у чому проблема, поломки, вимагайте провести експертизу мереж, перевірити технічну документацію користувачів та їх потужності;

    3) ЄДИНИЙ орган, який вирішить вашу проблему - суд. Вам треба звертатись в суд з позовом саме на обленерго, саме вони надали дозволи ресторану і підключили його до мережі. ВАм треба оскаржувати його бездіяльність, клопотати про проведення незалежної експертизи мереж, фіксуватти документально (через ЖЕк) і свідками перебої в роботі електромережі. (нехай ЖЕК фіксує все актами про відсутність електропостачання, вказує час), ви зможете витребувати записи дзвінків з аварійної лінії.

    Це лише приблизний алгоритм дій, РЕКОМЕНДУЮ ВАМ іти до потужної юридичної компанії, платити їм високий гонорар (який вам відшкодує відповідач, якщо ви виграєте) і судитись з Обленерго і по можливості (на основі добутих документів) з рестораном.

    Поліція, прокуратура, НАБУ, ДБР не вирішать це питання, це не їх компетенція.

    Ще варіант, обов'язково пишіть скарги на обленерго і вимагайте незалежної експертизи (а вона платна) до Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ), саме цей державний орган, крім суду, може вирішити ваше питання. http://www.nerc.gov.ua/?id=6911


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України