Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Захист прав споживачів, 31 серпня 2020, питання №27767

Загрози про невидачу диплому у ВНЗ

Вiтаю, ситуація наступна: навчався на заочному відділенні одного приватного ВНЗ України, влітку 20 року успішно пройшов всі державні іспити, останній з яких мав місце на початку липня, і навчання своє завершив. За весь час навчання не мав ні фінансових, ні освітніх боргів, ніяких конфліктів, затримок, ускладнень, не брав участі в корупції і т.д. У деканаті сказали, що дипломів слід чекати в серпні. У серпні виявилося, що для отримання диплома потрібно написати заяву з проханням на ім`я ректора про працевлаштування, і що для цього слід звертатися до методиста. При спробі забрати диплом сталося непорозуміння з методистом, якого на робочому місці не виявилося (без поважних причин), в ході цього непорозуміння методист необгрунтовано погрожував, що "люди невиховані можуть свій диплом взагалі ніколи не отримати".

З тих пір можливості туди навідатися ще не виявилося, однак виявилася нагода пошукати диплом в єдиному реєстрі документів про освіту, куди він вже внесений. У реєстрі вказано, що диплом був "виданий" ще в кінці червня, хоча це було б технічно неможливо, так як на той момент ще не закінчилися державні іспити (тобто має місце якась махінація ВНЗ з датами сесії і держіспитів і з оформленням дипломів заднім числом). Питання полягають в наступному:
- Чи зобов`язані випускники писати заяву про прохання видати диплом "через працевлаштування" для того, щоб його отримати?
- Чи означає офіційна дата видачі диплома в реєстрі, що видачу дипломів затримує ВНЗ, подаючи до реєстру неправдиві дані про те, що вони вже видані?
- Якими мають бути подальшi дії випускника в тому випадку, якщо співробітник деканату на основі особистої неприязні відмовиться видавати диплом на тій підставі, що "його вже видано", скориставшись цими неправдивими даними?

Дякую.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України