Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, строительство, 20 октября 2020, вопрос №31277

Сусід відрізав гаряче та холодне водопостачання

Добрий день.
В квартирі (хрущівка) відсутнє холодне та гаряче водопостачання вже кілька тижнів - в під'їзді замінили стояк, сусід через стіну перерізав "врізки" (підводи) - труби від стояка (який розташований в його квартирі). Ці труби проходили від стояка в його квартирі через стіну до нас. Зараз у нього зі стіни виходить частина цих труб. Сусід відмовляється під'єднати назад з'єднання до нового стояка, намагається нав'язати нам свій варіант, який передбачає заміну наших труб до лічильника на пластикову трубу. Цей варіант неприйнятний, шукаю способи заставити сусіда відновити водопостачання на своїй території, не втручаючись в конструкцію труб в нашій квартирі.

Питання:
1. Якщо йде ось така система, як в нашому під'їзді, де стояк проходить через одну квартиру, і через труби вода йде в сусідню квартиру по врізках (підводах), чиєю власністю є ці труби (врізки)?
2. Які є дієві механізми примусу сусіда до відновлення водопостачання в себе в квартирі? Будь ласка, конкретно, до кого звертатись, якщо жек каже, що не може вирішити це питання і примусити сусіда відновити водопостачання? Дякую.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України