Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Налоговое право, 10 ноября 2020, вопрос №32607

Штраф за відстність первинних документів сумується?

Відсутність актів на послуги - ФОП 3 група без ПДВ. Якщо не буд актів або рахунків на здійснення послуг. Законом передбачено штраф за 1 раз 1020 грн. Це означає за всі відсутні чи за кожен окремий?

Ответы юристов (2)

    Жупинский Николай Андреевич
    Общаться в чате Жупинский Николай Андреевич 3 года назад

    Адвокат, г. Харьков, 25 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Відсутність актів на послуги - ФОП 3 група без ПДВ. Якщо не буд актів або рахунків на здійснення послуг. Законом передбачено штраф за 1 раз 1020 грн. Це означає за всі відсутні чи за кожен окремий?

    У разі не підтвердження ФОП документально, що господарські операції здійснювались саме за тим видом дільності, який вказаний в реєстрі платників єдиного податку і що доххід був отриманий саме від цієї діяльності, податкова може нарахувати Вам податок з доходів фізичних осіб за ставкою 18%, як на загальній системі, з утриманням 22% ЄСВ від загальної суми доходу.

    Рочняк  Татьяна Сергеевна
    Общаться в чате Рочняк Татьяна Сергеевна 3 года назад

    Адвокат, г. Харьков, 6 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Статтею 121 Податкового кодексу України передбачено відповідальність платника у вигляді штрафу у розмірі 1 020 грн. за відсутність у нього первинних документів, строк зберігання яких ще не минув.

    Відсутність таких документів може бути встановлена контролюючим органом під час здійснення податкового контролю, тобто під час проведення перевірки.

    Якщо протягом року буде проведено кілька перевірок, і під час кожної з них буде встановлено факт відсутності документів, то в такому разі до платника під час першої перевірки буде застосовано штраф у розмірі 1 020 грн., а в кожному наступному випадку - у розмірі 2 040 грн.

    При цьому, штрафні санкції застосовуються за сам факт незабезпечення платником зберігання документів, а не за кількість документів, що відсутні у такого платника на момент проведення перевірки.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України