Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Защита прав потребителей, 13 апреля 2021, вопрос №41082

Як домогтися від Київенерго повернути гроші, переплачені за комуналку

В липні 2015 р. обслуговування нашого будинку було переведено до іншого ЖЕО. Квитанції вчасно не надходили, тому оплату за комунальні послуги я здійснювала через Приват24 за шаблонними реквізитами.
В результаті, кошти, сплачені за гарячу воду та опалення протягом 2015-2016 років не було зараховано на мій особовий рахунок. Єдина помилка: в призначенні платежу було зазначено ЖЕО, який був розформований.
Коли квітанція за листопад 2015р. прийшла з боргами, я звернулася до житлово-експлуатаційної організації для зꞌясування ситуації. В ЖЕО мені пояснили, що обробкою оплат за комунальні послуги з 01.08.2015р. займався КП ГІОЦ. Я звернулася до КП ГІОЦ з проханням віднайти платежі. Платежі за утримання будинку, холодне водопостачання та водовідведення гарячої води було віднайдено та зараховано на мій особовий рахунок. Стосовно оплат за послуги з централізованого постачання гарячої води та централізованого опалення мене повідомили, що дані кошти надходили на рахунок виконавця послуг - ПАТ «КИЇВЕНЕРГО», тому звертаться необхідно до нього.
Починаючи з січня 2016р. я неодноразово зверталася до ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» з проханням відшукати платежі і надавала копії квитанцій. Відстоювала в чергах центру обслуговування клієнтів, зверталася через електронний особистий кабінет. На жодне звернення ніякої реакції, та навіть офіційної відповіді з боку ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» я не отримала. Відповіді нема і борги не скасовано.
Після перереєстрації ПАТ «КИЇВЕНЕРГО", я зверталась з заявою і копією квитанцій до Центру Комунального Сервісу, Відповідь - "Це не наша компетенція, звертайтесь до Київенерго"
І наразі, безвихідь.... ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» перереєстровано - забогрованість ніхто не може скасувати

Порадьте, куди можна звернутися і що робити далі. В 2015 році 1900 грн.- це були вагомі кошти, і я маю так запросто подарувати іх ПАТ «КИЇВЕНЕРГО»?

Ответы юристов (1)

    Марусяк Андрій Романович

    Як домогтися від Київенерго повернути гроші, переплачені за комуналку

    Доброго дня! кошти повернути ви не зможете.

    Ви прострочили строк позовної давності. Загальний строк позовної давності 3 роки. Кошти можна повернути на підставі статті 1212 ЦК. https://wiki.legalaid.gov.ua/index.php/%D0%9D%D0%B... корисна стаття. Однак строк подання позову до суду ви пропустили, він закінчився у 2019 році.

    Ви можете подавати позов, однак програєте його.

    Щасти вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України