Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Защита прав потребителей, 17 апреля 2021, вопрос №41264

достали колектори по неіснуючому боргу

Доброго дня. Уже 4 рік колектора намагаються з мене стягнути неіснуючий борг. Спочатку було нестерпно.Дзвінки цілодобово. Потім на деякий час забули про мене.... Потім з інтервалом в місяць були погрожуючі смс котрі я видаляла оскільки лише віднедавна був прийнятий закон в якому описано лише деякі заборонені дії колекторів у відносинах з боржником ( З їх точки зору.) Ніяких документів з приводу мого боргу мені ненадіслали. Мені надіслали лише констатацію факту, що права переуступки боргу перейшли до колеторської компанії. І з того моменту коли колектори почали зловживати своїми правами і до сьогодні , коли був прийнятий закон вони достають мене по неіснуючому боргу. Тобто виходить, що банк з мого прохання не надіслав мені ніяких документів, які пояснюють звідки взявся мій морг, цей же ж банк продав борг, який невідомо звідки взявся,тепер цей так званий борг я повинна віддати колектору? Я не працюю батьки пенсіонери. Із за колекторів почалися сварки в сім'ї. Зараз я ігнорую їх дзвінки оскільки мені документів крім договору про переуступки прав вимагання боргу і документ, який вказує куди я маю неіснуючий борг сплатити. Я хоча і безробітна, але в житті своєму я ні разу і ніколи не звєязувалася з кредитами і не зв'яжусь ніколи. Підкажіть будь ласка як мені діяти? за 4 роки вони так і не зрозуміли, що я нікому нічого не повинна окрім батьків на даний момент і взазалі, не враховуючи того факту, коли влаштуюся на роботу цікавитися у роботодавця він вніс за мене податки . Допоможіть мені будь ласка

Ответы юристов (3)

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 25 лет опыта

    Общаться в чате

    Добрый день!

    Фиксируйте все обращения - записывайте звонка, сохраняйте переписку, при звонках выясняйте данные звонящего, данные учреждения от имени которого зваонят.

    Затем обращайтесь с письменным заявлением в эту коллекторскую структуру о том, что у Вас нет никаких долговых обязательств перед ними и долгов в принципе. Если они имеют такое подтверждение - пусть предоставят копии соответствующих документов. Письмо отправляете заказным с уведомлением с описью вложения (через Укрпочту).

    Обращаетесь с письменным заявлением в Нацбанк Украины о преследовании Вас коллекторской компанией с требованиями о выплате несуществующего долга (с приложением доказательств) - отправляете заказным с уведомлением с описью вложения.

    Затем обращаетесь в полицию с заявлением о совершении преступления, предусмотренного ст.189 УК Украины - вымагательство, прилагайте собранные доказательства.

    С уважением, адвокат Татьяна Власенко

    Босак Назар Орестович

    Доброго ранку. При черговому дзвінку Ви можете повиясняти що це за борг і чи справді колектори видумують неіснуючий борг. Якщо Ви насправді не маєте боргу, то можете звернутись до поліції з письмовою заявою про вчинення злочину вимагання. Ви можете пробувати добиватись прийняття і реєстрації Вашої заяви, порушення кримінальної справи за фактом вчинення злочину та внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

    Можете звертатись до мене для надання деяких оплатних правових послуг з цього питання, зокрема написання тексту заяви в поліцію.

    Костюк Любовь Тарасовна

    Добрый день, самым действенным способом это жалоба в коллекторскую компанию и Нацбанк, полиция к сожалению на такие заявления практически не реагирует. Вам придется потратить уйму времени и нервов прежде чем что-то в полиции предпримут.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України