Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Захист прав споживачів, 28 квітня 2021, питання №41738

Чи мав право майстер ювелірної майстерні отримувати дані паспорта, номер і прізвище в пояснюючій і чи немає шахрайських дій з його боку?

В ювелірній майстерні майстер попросив написати пояснюючу з даними паспорта, номером і прізвище в заміну назагублену квитанцію.

Відповіді юристів (1)

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 роки тому

    Адвокат, м. Дніпро, 25 років досвіду

    Добрый день!

    Порядок предоставления услуг ювелирными мастерскими регулируется Інструкцією щодо надання послуг з ремонту та виготовлення ювелірних виробів та інших виробів з дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння

    2.1. Замовлення оформлюється договором (квитанцією).

    2.11. Під час приймання та видачі замовлення на виготовлення або ремонт ювелірних виробів замовник пред'являє паспорт або інший документ, що засвідчує його особу.

    2.17. При розрахунках із замовником без застосування реєстраторів йому видається квитанція за формою N ПО-Ю-1, затвердженою наказом Українського союзу об'єднань, підприємств і організацій побутового обслуговування населення від 29.09.95 N 8 ( z0389-95 ) "Про затвердження форм документів суворої звітності та Інструкцій щодо їх використання", зареєстрованим Міністерством юстиції України 25.10.95 за N 389/925.

    Указанная квитанция является основанием для выдачи заказчику его заказа. В квитанции в обязательном порядке указываются данные заказчика. Поскольку Вы не можете предъявить квитанцию на получение изделия мастер обязан потребовать у Вас документы, подтверждающие личность, а факт причины отсутствия квитанции - отражается в Вашем пояснении.

    С уважением, адвокат Татьяна Власенко


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України