Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Защита прав потребителей, 04 июня 2021, вопрос №43321

Возврат средств или обмен товара после обнаружения брака в ходе эксплуатации

15.05.2021 был приобретен электросамокат. Этим же вечером, после полной зарядки - совершил вечернюю прогулку и обнаружил странный дефект - шум в барабанном тормозе - явно что-то терло. Пробовал ослабить болты, но результата не дало.
17 числа набрал магазин - сказали обратится по данному вопросу в сервисный центр. Самокат весит - около 19кг + упаковка + все остальное...Вызвал такси и довез сам в сервисный центр 17 числа.
Сервисный центр принял его этого же числа - выдали акт приема и сказали, что диагностика ведется 14 дней.
Через некоторое время (пару дней) меня набрали - сказали, что он попал в дефектовку.
Уже прошло уйма времени и никто не связался со мною.
Сегодня, 4.06.21 - набрал магазин - уточнить, что с моим самокатом... в ответ услышал - мы не знаем - звоните в сервисный центр.
Звоню в СЦ - говорят - мы отправили его в официальный СЦ на диагностику. Как только мы уточним информацию - мы вам скажем.
После того как я начал задавать вопросы о 14 днях- сказали он автоматически переходит в статус гарантийного ремонта.
Этим же днем (СЦ) звонят и говорят, что так как товар был в использовании - Заявку на возврат денежных средств или обмен товара отклонен и будет по гарантии ремонтироваться - сроком до 45 дней с даты слачи в СЦ, тобиш с 17.05.

Помогите пожалуйста разобраться в данной ситуации. Разве я должен ждать столь долго по вине производителя?

Ответы юристов (1)

    Юрій
    Общаться в чате Юрій 2 года назад

    Юрист, г. Киев, 6 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня!

    Наявні підстави для розірвання договору та повернення сплаченої за товар суми коштів.

    Стаття 708 Цивільного кодексу передбачає, що у разі виявлення покупцем протягом гарантійного або інших строків, встановлених обов'язковими для сторін правилами чи договором, недоліків, не застережених продавцем, або фальсифікації товару покупець має право за своїм вибором:

    1) вимагати від продавця або виготовлювача безоплатного усунення недоліків товару або відшкодування витрат, здійснених покупцем чи третьою особою, на їх виправлення;

    2) вимагати від продавця або виготовлювача заміни товару на аналогічний товар належної якості або на такий самий товар іншої моделі з відповідним перерахунком у разі різниці в ціні;

    3) вимагати від продавця або виготовлювача відповідного зменшення ціни;

    4) відмовитися від договору і вимагати повернення сплаченої за товар грошової суми.

    Окрім цього, відповідно до частини 4 та 5 статті 710 цього Кодексу, у разі відмови покупця від договору та повернення продавцю товару неналежної якості покупець має право вимагати відшкодування різниці між ціною товару, встановленою договором, і ціною відповідного товару на момент добровільного задоволення його вимоги, а якщо вимогу добровільно не задоволено продавцем, - на момент постановлення судом рішення. Якщо на час виконання рішення суду про відшкодування різниці в ціні у разі заміни товару, зменшення ціни або повернення товару неналежної якості підвищилися ціни на цей товар, покупець із цих підстав може заявити додаткові вимоги до продавця.

    Отже, ви вправі пред'явити позов про розірвання договору купівлі-продажу електросамокату. Разом з тим, ви вправі також вимагати стягнення різниці за сплачену раніше суму вартості товару і вартістю такого товару на момент вирішення спору в судовому порядку.

    Позов має відповідати вимогам статті 175 Цивільного процесуального кодексу.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України