Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Защита прав потребителей, 14 июля 2021, вопрос №45041

Продавець не хоче забирати товар з Нової Пошти, і не повертає гроші

Продавець согласнтй прийняти даний товар назад, але не хоче забирати його з Нової Пошти, і не повертає гроші, що можна зробити, щоб повернути гроші?

Ответы юристов (1)

    Висоцька Вікторія Валеріївна

    Якщо продавець юридична особа (ФОП/ТОВ чи інше), тоді, зателефонуйте продавцю і пригрозіть, що якщо він не забере товар та не поверне кошти, ви будете звертатись з заявою для вирішення питання до Інспекції з питань захисту прав споживачів.

    Якщо ж фізична особа, то ви ніяк не зможете вирішить це питання.

    Якщо ж продавець юрид. особа, і не реагує на усну вимогу щодо повернення коштів, Ви, як споживач маєте направити продавцю письмову заяву заказним листом з описом вкладення, і із зазначенням своїх вимог та наданням усіх підтверджуючих документів (копії чеку про придбання/ виписку з банку з назначенням платежу).

    У разі незадоволення вимог споживача навіть після письмово звернення,(або ж паралельно з цим) для вирішення питання необхідно звертатись до Інспекції з питань захисту прав споживачів. Для позитивного вирішення питання та проведення перевірки споживач повинен написати заяву на адресу Інспекції, у якій зазначити найменування суб’єкта господарювання, адресу здійснення його діяльності, надати копії розрахункового документу (та гарантійного талону, якщо він є у наявності), а також копію звернення до суб’єкта господарювання (з відміткою про прийняття чи копією квитанції про відправлення).

    Якщо виникнуть питання в написанні заяви-звертайтесь!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України