Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Защита прав потребителей, 04 августа 2021, вопрос №46386

сплачувати чи ні за товар

Добрий день! Сьогодні в супермаркеті АТБ намагалася купити наборні яйця. Столика, де можна перекладати товар в свій лоток не має, вимушена була на колінах тримати лоток, обперши його на корзинку з одного боку і притиснувши до картонного ящика з іншого боку. Та якось корзинка відсунулась, я ще не встигла її закрити і весь лоток на 30 шт яєць впав, побивши певно половину. Я знову набрала яйця в лоток, а биті залишились на полу. Десь з пів години ще скуплялась в магазині. На касі хотіла повідомити, щоб прибрали битий товр. Та мене вже там чекала охорона, адміністратор (5 чоловік персоналу). Почали вимагати заплатити за биті яйця. Я повідомила, що це вийшло випадково, не навмисно, так як у магазині немає де складати товар. Мені погрожували і розбиратись і з адиіністратором магазину, нашо я погодилась, потім поліцією - я теж не заперечила. Один робітник у формі - переспросив чи дійсно я не била яйця "специально"? І відпустив мене з магазину. Чи мала я сплачувати за товар?
Дякую!

Ответы юристов (1)

    Харун Марія Романівна
    Доброго дня. Віталіна, поки продукція не куплена відповідальністьть за пошкодженея лежить на власникові магазину. Однак, якщо адміністрація/охорона наполягає про оплату пошкодженого товару, вимагайте скласти акт про нанесення шкоди та надати факти, які доводять вашу вину.

Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України