Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Защита прав потребителей, 27 сентября 2021, вопрос №49571

Как вернуть деньги за смарт часы?

Как вернуть деньги за смарт часы детские.? Купили часы использовал ребенок 4 дня, они не коректно работали. Отдала в магазин, отправили их в сервесный цент прошло 22 дня. Они сказали что с часами все хорошо, деньги за товар не вернем так как он был в использовании. Говорят заберайте часы, а я не хочу(откуда мне знать они их отремантировали и все) зачем они мне нужны. Темболее что прошел такой короткий срок

Ответы юристов (1)

    Прокопець Олександр Васильович

    Добрий день! Згідно законодавства про захист прав споживачів, обмін товару належної якості провадиться протягом 14 днів з дня придбання товару, якщо він не використовувався і якщо збережено його товарний вигляд, споживчі властивості, пломби, ярлики, а також розрахунковий документ, виданий споживачеві разом з проданим товаром (ст. 9 Закону України Про захист прав споживачів).

    Тобто, після початку використання товару, зазначена вище норма не діє.

    Якщо товар вийшов з ладу, то вступають в дію норми гарантійних зобов'язань, що і відбулось у Вашому випадку.

    Повернути товар неналежної якості можливо лише у випадку встановлення істотного недоліку товару.

    Згідно ст. 1 Закону, істотний недолік - недолік, який робить неможливим чи недопустимим використання товару відповідно до його цільового призначення, виник з вини виробника (продавця, виконавця), після його усунення проявляється знову з незалежних від споживача причин і при цьому наділений хоча б однією з нижченаведених ознак:

    а) він взагалі не може бути усунутий;

    б) його усунення потребує понад чотирнадцять календарних днів;

    в) він робить товар суттєво іншим, ніж передбачено договором.

    У Вашому випадку, якщо недолік товару було усунуто, то повернути товар Ви не зможете. Але, якщо в подальшому настануть умови, за яких буде встановлено істотний недолік, наприклад повторний вихід з ладу (необхідно, щоб причина була та ж) і усунення буде відбуватись більше 14 днів, тоді у Вас виникнуть підстави для повернення товару продавцю.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України