Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Защита прав потребителей, 04 декабря 2021, вопрос №52624

Как я могу вернуть айфон в магазин в течении 14 дней?

Мне отказали менять или возвращать телефон, якобы после включения работает годовая гарантия на устройство. Как я могу вернуть его обратно в магазин?

Ответы юристов (1)

    Бурбела Андрей

    Добрий день. Відповідно до статті 9 Закону України "Про захист прав споживачів", - "Споживач має право обміняти непродовольчий товар належної якості на аналогічний у продавця, в якого він був придбаний, якщо товар не задовольнив його за формою, габаритами, фасоном, кольором, розміром або з інших причин не може бути ним використаний за призначенням. Споживач має право на обмін товару належної якості протягом чотирнадцяти днів, не рахуючи дня купівлі, якщо триваліший строк не оголошений продавцем."

    Для повернення телефону необхідно, щоб він мав товарний вигляд, не мав подряпин на екрані, корпусі, тощо. При цьому вся упаковка, інструкції, тощо мають залишатись. У випадку, якщо товар не використовувався, не здійснюватись телефонні дзвінки більше 5 хвилин, і не встановлювались додатки, відмова у поверненні телефону незаконна. У випадку, якщо магазин не приймає телефон назад, у тому числі за заявою, яку необідно подати суб'єкту господарювання, Вам маєте право звернутись до підрозділу ДЕРЖСПОЖИВСЛУЖБИ https://dpss.gov.ua/ зі скаргою на дії суб'єкта господарювання. Дуже часто після скарги до державного органу, суб'єкт господарювання погоджується на повернення товару.

    Для написання скарги необхідний товарний чек, як підтвердження купівлі телефону.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України