Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

04 декабря 2021, вопрос №52632

Чи потрібно платити відсоток по кредиту

Доброго дня, родич взяв кредит, мені постійно телефонують з приводу виплатити відсоток, брав 5 тис, на сьогодні 12,800 тис, чи потрібно платити відсоток? Як допомогти родичу і не отримувати ці дзвінки?! Чи дійсно банк відправить лист при моїй оплаті кредиту в бюро, щоб внесли його в чорний список і не давали більш ніяких йому коштів ніякі банки! Чи це викачка моїх коштів?

Ответы юристов (2)

    Бурбела Андрей

    Добрий день.

    Щодо кредитних правовідносин, потрібно розуміти який саме банк, і розбиратись в ситуації окремо з юристами, яким чином нараховувся цей відсоток, можливо його можна буде оскаржити.

    Загалом ви не можете знати яка загальна сума до сплати, відповідно потрібно щоб родич звернувся до банківської установи, а ви можете лише йому в цьому допомогти. По вашій оплаті банк не відправляти в бюро кредитних історій інформацію, щодо Вашого родича, який має заборгованість банк може відправляти інформацію в Бюро кредитних історій.

    Його нажать не можуть внести в чорний список, але в бюро вже відображається скоріш за все, що у нього є заборговінсть, тож кредити йому будуть видавати не так охоче.

    Сергеев Артем
    Сергеев Артем 2 года назад

    Юрист, г. Харьков, 24 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня.

    родич взяв кредит, мені постійно телефонують з приводу виплатити відсоток, брав 5 тис, на сьогодні 12,800 тис, чи потрібно платити відсоток? Як допомогти родичу і не отримувати ці дзвінки?! Чи дійсно банк відправить лист при моїй оплаті кредиту в бюро, щоб внесли його в чорний список і не давали більш ніяких йому коштів ніякі банки! Чи це викачка моїх коштів?

    Якщо Ви не ставили підпис як поручитель - всі номери в чорний список. Це шахрайство.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України