Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Захист прав споживачів, 27 грудня 2021, питання №53711

Начисление доставки газа при опломбированном счетчике

Добрый день! Подскажите пожалуйста, имеет ли право газовая компания начислять долг за доставку газа, если она же опломбировала газовый счетчик и соответственно ним никто не пользуется, нет фактического потребления газа? Если не имеет, как с ними бороться? Подавать на них в суд?

Відповіді юристів (3)

    Дубовенко Володимир Володимирович
    Дубовенко Володимир Володимирович 2 роки тому

    Юрист, м. Миколаїв, 5 років досвіду

    Вітаю!

    Відповідно до пункту 4 глави 7 розділу VI Кодексу газорозподільних систем, пломбування та розпломбування газового обладнання на об`єктах споживачів, що пов`язані з припиненням/обмеженням або відновленням газопостачання (розподілу природного газу), виконуються Оператором ГРМ відповідно до вимог розділу X цього Кодексу.

    При припиненні (відновленні) газопостачання (розподілу природного газу) складається акт у двох примірниках, один з яких залишається у споживача.

    Припинення газопостачання за ініціативою споживача здійснюється, зокрема, шляхом перекриття та опломбування запірних пристроїв або встановлення інвентарної заглушки та її опломбування, або в інший спосіб, визначений споживачем відповідно до Правил безпеки систем газопостачання.

    Постачання/розподіл природного газу вважається припиненим за умови наявності пломб Оператора ГРМ на запірних пристроях, інвентарних заглушок тощо, що зафіксовано відповідним актом (пункт 4 глави 7 розділу VI Кодексу газорозподільних систем). Таким чином, розподіл природного газу вважається припиненим після перекриття та пломбування засувки Оператором ГРМ.

    Якщо у Вас наявний акт опломбування газового лічильника, то слід звернутися до оператора ГРМ з заявою про перерахунок показників та заборгованості та додайте копію акту опломбування. Якщо оператор не відреагує, то можете звернутися до суду.

    Дарья Клієнт 2 роки тому

    Спасибо вам большое за ответ! Хорошего вам дня и веселых праздников)))

    Дубовенко Володимир Володимирович
    Дубовенко Володимир Володимирович 2 роки тому

    Юрист, м. Миколаїв, 5 років досвіду

    Дякую, навзаєм!

    Якщо в майбутньому виникнуть питання щодо газопостачання або питання з інших сфер та галузей права, звертайтеся через кнопку "Звернутися"!

    хххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України