Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Налоговое право, 18 марта 2022, вопрос №58981 250₴

Налог на покупку в интернете

Здравствуйте , заказал интернет от starlink, мне насчитали +20% за оборудование + 20% за каждую абон плату . Я им пытаюсь объяснить, единственный налог который я плату , так это таможенный сбор , 20% от суммы превышающей 150 евро .
С меня списали стоимость оборудования +20% и собираются снимать абонплату ежемесячно +20% налога ...
Нужны ссылки на документы подтверждающие что украинцы не платят 20% налога за покупки заграницей

Ответы юристов (8)

    Промський Євгеній Сергійович
    100%

    Здравствуйте! Статья 196.1.16, 196.1.17 Налогового кодекса Украины https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2755-17#Text

    Стаття 196. Операції, що не є об'єктом оподаткування

    196.1. Не є об'єктом оподаткування операції з:

    196.1.16. ввезення на митну територію України, вивезення за межі митної території України незалежно від обраного митного режиму товарів, митна вартість яких не перевищує еквівалент 150 євро;

    196.1.17. ввезення на митну територію України товарів, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 150 євро, у несупроводжуваному багажі;

    ввезення на митну територію України товарів, сумарна митна вартість яких не перевищує еквівалент 150 євро, на адресу одного одержувача - юридичної особи або фізичної особи - підприємця в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях або в одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях;

    ввезення на митну територію України товарів, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 100 євро, для одного одержувача - фізичної особи в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях або в одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях;

    • Дмитрий Клиент 2 года назад

      Здравствуйте! про таможню понятно , этот налог я буду платить , но они решили что у нас 20% на любые покупки как в Европе , как мне это опровергнуть ?

      • Промський Євгеній Сергійович

        Возможно, под 20 % имеется в виду НДС (налог на добавочную стоимость). Этот налог и у нас и в Европе уплачивается и равняется 20 %.

        • Дмитрий Клиент 2 года назад

          значит тут все верно? и я должен буду платить абонентскую плату не 100$ а 120$ ежемесячно ?https://ibb.co/KDFC2Fj

          • Промський Євгеній Сергійович

            VAT (англ.: VAT - Value Added Tax) это НДС - налог на добавленную стоимость. Поэтому там все верно, и налог вам платить нужно.

        • Дмитрий Клиент 2 года назад

          почему нет VAT 20% на покупку например на али экспресс ? или покупки игр (цифровые товары)получается я оплачу VAT потом еще и пошлину ? даже если и так , как оно может распотранятся на оплату ежемесечной подписки ?

          • Промський Євгеній Сергійович

            На алиекспрес торгуют не официальные продавцы, в отличии от Starlink. Покупая товар у Starlink, вы это делаете по законодательству зарубежной страны, поэтому дать ответ, почему не уплачивается сбор при покупке игр, или почему он уплачивается при покупке подписки возможно только после комплексного изучения законодательства конкретной страны.

    Гончаренко Константин

    Доброго дня!

    У свою чергу, 25.01.2022року, Верховною Радою України, прийнято:

    Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових та експрес-відправленнях):

    http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf35... ( готується на підпис посадоових осіб держави)

    "Законопроектом пропонується, зокрема,

    збільшити до 150 євро сумарну фактурну вартість товарів, операції з ввезення яких на митну територію України не є об'єктом оподаткування податком на додану вартість, для одного одержувача - фізичної особи в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях або в одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях;

    звузити базу оподаткування податку на додану вартість шляхом оподаткування лише частини митної вартості (для юридичних осіб або фізичних осіб – підприємців) або частини сумарної фактурної вартості (для фізичних осіб) товарів при ввезенні на митну територію України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, що перевищує еквівалент 150 євро (тобто еквівалент, який не буде оподатковуватися податком на додану вартість), та визначатиметься без урахування акцизного податку.

    Щодо ПДВ то його необхідно сплачувати у сумі 20%, принаймні поки такі правила діють.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    ---

    Ви можете здійснити оплату юристу, натиснувши "галочку зеленого кольору під фото обраного юриста", з залишенням відзиву, а також додатково: у разі наявності можливості у графі: "Віддячити".

    Під час воєнного стану це дуже актуально.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України