Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

25 червня 2022, питання №67684

Надання дозволу для перетину кордону студентам закордонних ВНЗ, які вже мають вищу освіту українського ВНЗ

Доброго дня.
Мені 24 роки, маю магістерську освіту. Я зараз поступив до ВНЗ у Словаччині.
Але виникає питання, чи дадуть мені дозвіл на виїзд у Територіальному центрі комплектування за місцем обліку, оскільки це моя друга вища освіта. Дякую!

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Андрію!

    Надати дозвіл на відстрочку зобов'язані,якщо Ви правильно оформите, всі необхідні документи.

    Для повної консультації і з'ясування всіх подробиць потрібно поспілкуватися в режимі онлайн. Для того треба натиснути кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Промський Євгеній Сергійович
    Промський Євгеній Сергійович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 4 роки досвіду

    Добрий день!

    Ви маєте право на відстрочку та перетин кордону незалежно від того, яка це за кількістю освіта.

    Алгоритм наступний:

    1. Після зарахування до іноземного ВУЗу потрібно отримати, перекласти на українську та посвідчити переклад: довідки про статус студента (обов'язково), наказ про зарахування, студентський квиток, контракт про навчання (бажано).

    2. Звертаєтесь до військомату з вашими документами, та вимагаєте надати документ у формі довідки про відстрочку від мобілізації на підставі навчання за кордоном та проставити відмітку про відстрочку у військово-обліковому документі. У даному документі має бути зазначено про дозвіл на виїзд за кордон.

    3. З вашими документами та довідкою з військомату перетинаєте кордон.

    чоловіків віком від 18 до 60 років (https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko...):

    Є здобувачами фахової передвищої та вищої освіти за кордоном (студентський квиток або студентська віза; перекладені та нотаріально завірені документи про зарахування/навчання особи у закордонному вузі; військово-облікові документи з записом щодо надання їм відстрочки від призову (призову за мобілізацією), довідка видана територіальним центром комплектування та соціальної підтримки для виїзду за кордон для здобувачів фахової передвищої та вищої освіти, асистентів-стажистів, аспірантів та докторантів, які навчаються за кордоном за денною або дуальною формами здобуття освіти).

    Для більш детальної консультації натискайте кнопку "Звернутися". Буду радий допомогти.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    ДА, ОБЯЗАНЫ ВЫДАТЬ!

    При наличии вопросов, обращайтесь индивидуально через кнопку "Звернутися".

    Всего доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України