Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Налоговое право, 30 августа 2022, вопрос №72191

Отримання послуг від нерезидента

Вітаю. Фоп не єдиному податку (третя група 2%) отримує послуги від нерезидента (реклама, електронні послуги...). Питання: які податки потрібно сплачувати. P.S. Нерезидент немає представництва в Україні та не зареєстрований ПДВ. Дякую.

Ответы юристов (2)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Саме перебування на 3 групі спрощеного оподаткування надає Вам право на отримання доході від надання послуг або продажу товарів нерезидентом. В такому випадку Ви можете отримувати у валюті шляхом перерахування на Ваш валютний рахунок ФОП. Валютну виручку включаєте до доходу суму в гривні на дату надходження грошей на валютний рахунок за курсом НБУ, який діяв на дату надходження грошей на валютний рахунок.

    Валюту можете продати коли заманеться, навіть якщо продасте дорожче, ніж курс на дату віднесення до доходу, різницю включати в дохід не потрібно.

    Ось як це виглядає:

    20 червня на валютний рахунок ФОП надійшла оплата за угодою з іноземним контрагентом— $1000.

    Курс НБУ цього дня становив — $ 100 / 2633 грн.

    Ваш підприємницький дохід: 26330 грн. Незважаючи на те що фактично продати валюту ви можете в інший день за іншим курсом.

    Ви зобов'язані сплатити 2% від суми 26330 грн.

    При цьому потрібно дуже уважно віднестись до оформлення цього платежу, супроводження його договором або інвойсом.

    ЄСВ на час дії воєнного стану сплачується за бажанням.

    ЦЕ ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ, АЛЕ В КОНКРЕТНІЙ СИТУАЦІЇ МОЖЛИВИ ШЛЯХИ СПРОЩЕННЯ АБО МІНІМІЛІЗАЦІЇ ПОДАТКІВ. ТАКОЖ МОЖЛИВО НАДАТИ ДОПОМОГУ В РАЗРОБЦІ СХЕМИ ОКУМЕНТАЛЬНОГО ОБОРОТУ.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Світлана!

    Порядок оподаткування ФОПу в такому випадку не змінюється.

    Якщо нерезидент працює за кордоном, то він платить податки тій країні, резидентом якої він є. Якщо він працює в Україні, то його оподаткування залежить від багатьох чинників, починаючи з того,

    Чи є в України угода про уникнення подвійного оподаткування з країною перебування нерезидента?

    Як довго нерезидент знаходиться в Україні?

    Який договір підписаний між вами? тощо

    Одним словом, потрібні деталі! Буде бажання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь допомогти.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України