Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Захист прав споживачів, 03 вересня 2022, питання №72433

Возврат денег за абонемент

Возврат денег за услугу - абонемент в спортлайф
Пять дней назад был куплен годовой абонемент в спорт зал. Он не активирован. Хочу вернуть, они отказываются возвращать деньги, так как это услуга, а не товар.
Подскажите, пожалуйста, в законе защиты прав потребителей есть законы где указанно, что можно вернуть услугу если она не была использована и 14 дней еще не прошло?
Спасибо!

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, тетяна!

    Кошти за невикористану послугу повертаються так само, як і за небажаний товар. У таких випадках Закон «Про захист прав споживачів» передбачає повернення грошей за ненадані послуги. Згідно з пунктом 1 статті 8, замовник може в будь-який час відмовитися від укладеного договору. Єдина умова - клієнт повинен оплатити виконавцеві фактично понесені затрати, пов'язані з виконанням договірних зобов'язань.

    Перш ніж звертатися до виконавця, необхідно визначити суму претензії. Якщо послуга не була надана, гроші повертаються повністю. Якщо якість робіт виявилася низькою, клієнт може запросити часткову компенсацію витрат. Порядок дій стандартний:

    • Претензія виконавцю. Заява на повернення грошей за ненадані послуги складається в довільній формі. У документі обов'язково зазначаються моменти, які не влаштували клієнта, і його вимоги. Претензію краще відправити рекомендованим листом або вручити особисто. В останньому випадку виконавець повинен поставити позначку на другому примірнику заяви.
    • Очікування відповіді. На повернення грошей підряднику дається 10 днів. Якщо після закінчення цього терміну ви не отримали відповідну суму, можна звертатися до суду.
    • Подача позовної заяви. У документі необхідно викласти факти, що стосуються справи, і привести доказову базу. Іноді потрібні показання свідків.

    У справах про повернення грошей за ненадані послуги судді найчастіше стають на бік споживача. Але для сприятливого вирішення питання потрібна грамотна аргументація вимог і неспростовні докази порушень, які були допущені підрядником.

    Будуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Охоче на них відповім.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України