Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Податкове право, 14 жовтня 2022, питання №74395

Чи маю право працювати за кордоном? Які доходи вказувати в є декларації? Чи сплачувати податки в Україні?

Добрий ранок. Перебуваю за кордоном з 11.04.2022 зокрема в Литві. В травні 2022 отримала тимчасовий захист. В Україні проходжу службу в Державній установі "Центр пробації", є атестованим спвробітником. З квітня місяця перебуваю в безоплатній відпустці у зв'язку з військовим станом. В Литві отримую соціальні виплати, які не оподатковуються (на дитину, державна підтримка). З вересня 2022 працюю за трудовим договором на посаді вчителя. Турбують наступні питання: 1. Чи правильно я розумію, що я маю право займатися іншою оплачуваною діяльністю, якщо вона викладацька? 2. Як зазначати доходи отримані за кордоном в є декларації, (в гривнях?, без податку?) і якщо з зарплатою все ясно, то чи зазначати соціальні виплати? 3. Чи потрібно брати довідку в податковій, що утримані податки за кордоном для долучення до є декларації? 4. Чи потрібно мені після повернення в Україну сплачувати податки з отриманих доходів за кордоном?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня Вам!

    Ви перебуваєте в Литві вже як раз 183 дні. Чому як раз? Тому ще згідно законодавства ЄС через 183 дні Ви, якщо заробляєте гроші в Литві і сплачуєте тут податки, починаєте вважатися резидентом цієї країни. Між нашою державою та Литвою підписано угоду про запобігання подвійного законодавства. Так що сплачувати податки двічі не прийдеться.

    Будуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Охоче на них відповім.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України