Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Налоговое право, 13 марта 2023, вопрос №82146

Земельный пай в аренде

Доброго времени суток! Требуется помощь в решении вопроса об отказе от ИНН.
Из за своих религиозных убеждений я отказался от принятия ИНН, о чём свидетельствует отметка в паспорте, сделанная в 2010 году, по сей день вопросов не было, на днях мне сообщили что нужно обновить данные и печать в паспорте из-за того что у меня есть в наследстве земельный пай, и арендатор не может платить за меня налоги, если я не пойду в паспортный стол и не обновлю данные то землю заберут, прошу разъяснить так ли это, зачем мне что-то обновлять если у меня уже есть отметка об отказе, в чём разница между этими отметками и подвох и как вообще поступать в этой ситуации???

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Іване!

    У всього є ціна. Маєте вибір також і Ви.

    У разі виникнення уточнюючих питань або бажання порадитись зі мною персонально, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня, Іване!

    Справа у тому, що відмітку Вам ставили згідно Закону України від 22 грудня 1994 року № 320/94-ВР «Про Державний реєстр фізичних осіб – платників податків та інших обов’язкових платежів», але він втратив чинність від 01.01.2011 на підставі прийняття Податкового кодексу України.

    Згідно п. 63.6 ст. 63 та п. 70.1 ст. 70 Податкового кодексу облік осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган, ведеться в окремому реєстрі Державного реєстру за прізвищем, ім’ям, по батькові, серією (за наявності) та номером паспорта. До паспортів зазначених осіб вноситься відмітка, яка свідчить про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та/або номером паспорта.

    Вам необхідно в податкову надіслати Повідомлення за встановленою формою, що Ви відмовилися від ІПН.

    До Вашого паспорта внесуть відмітку, яка свідчить про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та/або номером паспорта. Орендар зможе сплачувати податки за наявності лише за серією та.або номером Вашого паспорта.

    Якщо у Вас виникла необхідність у правовій допомозі - натискайте "Звернутися"! Всього доброго!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України