Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Налоговое право, 14 апреля 2023, вопрос №83900

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплач філософами, які є власн об'єктів нежитл нерухом

Від податкової прийшов лист з вимогою сплатити податок за землю під гараж в ГБК 19.8 м.кв в сумі 1287 грн. за 2022 рік. Мені 70 років, не є підприємцем, інвалід 2-ої групи. Гараж в ГБК свій я продав в травні 2022 року. Гараж приватизований. Чи є правомірною вимога податкової сплачувати податок на землю в Гаражно Будівельному Кооперативі.

Ответы юристов (1)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня, Володимире!

    Якщо Ви не є власником гаража, сплачувати податок за землю Вам не потрібно.

    Пільга, передбачена ст. 281 Податкового кодексу для власників земельних ділянок або землекористувачів — фізичних осіб які є особами з інвалідністю першої чи другої групи , не розповсюджується на гаражні кооперативи — юридичних осіб, навіть якщо власники гаражів належать до пільгової категорії і звільняються від земельного податку.

    Статтею 282 цього Кодексу визначено перелік юридичних осіб — власників земельних ділянок та землекористувачів, які мають право на пільги щодо сплати земельного податку. Звільнення ГБК від сплати земельного податку не передбачено.

    ГБК має сплачувати податок за земельну ділянку на загальних підставах, а власники гаражів компенсують власнику земельної ділянки сплату земельного податку.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України