Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Защита прав потребителей, 22 апреля 2023, вопрос №84252

Укртелеком нараховує борг після того, як ми звернулися про відключення послуги

Добрий вечір!
У нас склалася наступна ситуація з ПАТ Укртелеком.
Довгий час ми користувалися інтернетом від Укртелеком, він часто зникав, зависав і тд., і ось в лютому 2023 року ми нарешті вирішили змінити провайдера.
16 лютого я зателефонувала на гарячу лінію аби залишити заявку про відключення. Довго оператор мучила мене, щоб я не поспішала з рішенням, вже зробили знижку з 330 грн. в місяць на 187 грн., але я впевнена стверджувала, що мене це не цікавить і я маю намір відключити послугу та розірвати договір. Тоді тон оператора різко змінився і вона сказала, що оскільки на той час вже була середина місяця, то для того, щоб послугу відключити, то потрібно оплатити за лютий всю суму (бо з боргом договір не розривають) і ще повернути роутер у місцевий Укртелеком або якщо його у нас немає, то звернутися на гарячу лінію, вони дадуть адресу і відправити роутер поштою. Наступного дня ми змінили провайдера і модем від Укртелеком вимкнули з розетки.
За лютий ми все оплатили і навіть думки не було, що щось не так. У мене маленька дитина, якій на той час ще року не було, а дідусь, з яким укладено договір про підключення Інтернету від Укртелеком, має 80+ років. В силу цих обставин я вже й забула про той Укртелеком, бо ми давно користувалися іншим Інтернетом.
Але платіжки від Укртелеком за березень та квітень приходять. Я, звісно, телефоную на гарячу лінію і мені кажуть, що у нас є борг 620 грн.(якщо я не помиляюся в сумі) і поки ми його не сплатимо послугу не відключать і далі нараховуватимуть борг. Я сказала, що зверталася в лютому, на що прозвучала відповідь «Я бачу, що зверталися, але після оплати за лютий необхідно було знову звернутися на лінію і подати заявку про відключення», хоча попереднього разу мені ніхто про це не казав. Я, звичайно, сказала, що оплачувати не буду і нехай це питання вирішується в судовому порядку.
Як діяти в цій ситуації? Які у мене варіанти та шанси?

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Марта!

    Треба, звичайно, бачити Вашу угоду про підключення. Але і так можна сказати, що Ви попередили Укртелеком про відключення, тож не повинні платити за користування ним після твкого повідомлення.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь на них відповісти!

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України