Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Налоговое право, 29 апреля 2023, вопрос №84593

ФОП, отримання доходу через особисту карту

Зареєстрований як ФОП. Маю рахунок в Монобанк. Сервіс, з якого я хочу отримувати дохід не підтримує можливість вказати реквізити ФОП, лише номер особистої карти.

Як в такому разі правильно робити, щоб не було запитань зі сторони банку та податкової? Чи правильно буде отримувати кошти на особисту карту, потім перекидати їх на рахунок ФОП, а потім назад на особисту, щоб це враховувалось як дохід?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Любомире!

    Отримати дохід на рахунок ФОП можна лише у безготівковій формі з вказуванням реквизитів. Інакше це не працює. Перераховувати кошти з особистої карти на рахунок ФОП не можна. Правильно робити навпаки: Ви отримуєте дохід на рахунок IBAN ФОПу, сплачуєте податки, а вже потім можете переводити їх на особисту картку.

    Якщо схочете поспілкуватися зі мною більш детально з цього приводу, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Кондратенко Богдан Викторович
    Кондратенко Богдан Викторович год назад

    Адвокат, г. Днепр, 7 лет опыта

    Вітаю! спробуйте вказати свій IBAN, має спрацювати


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України