Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Налоговое право, 26 мая 2023, вопрос №85875

Как не платить двойные налоги?

Здравствуйте! 1) Я на протяжении года нахожусь в Германии, статус беженца. Подскажите пожалуйста, остаюсь ли я по-прежнему резидентом Украины?
2) Если я открою ДИСТАНЦИОННО ИП в Украине, и буду получать деньги от клиентов и платить налоги в Украине, но буду пока находится в Германии, МОЖНО ЛИ МНЕ БУДЕТ НЕ ПЛАТИТЬ НАЛОГИ ЕЩЁ РАЗ В ГЕРМАНИИ, МОЖНО ЛИ МНЕ НЕ ПЛАТИТЬ ДВОЙНОЙ НАЛОГ?
3)Підкажіть будь ласка ще, якщо я заплачу налог в Україні, чи не скаже тоді Німеччина, що маю ще доплачувати і ій, адже в Україні 3 група ФОП - лише 5 % налогу, в той час, як у Німеччині - до 40% налогу. Чи не скажуть тоді в Німеччині, що я маю їм у такому випадку ще 35% доплатити? І в мене ще одне питання, чи є я ще резидентом України, чи я вже резидент Німеччини? Велике дякую!

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ніна!

    Це досить складне питання, в якому треба розбиратися. Я зараз спробую набрати Вас по тому номеру, який є в заявці. Якик краще месенджер?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України