Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Защита прав потребителей, 01 августа 2023, вопрос №89327

Покупець погрожує подати на мене заяву

Я продав комплект електронних компонентів чоловіку,він через дні мене дзвонить та каже що щось не працює,я знаю що продавав робочі компоненти.Коли я відмовив йому у поверненні грошей,то він сказав що це шахрайство,та хоче подати на мене заяву в поліцію.
Чи можливо те,що це шахрайство?Та чи потрібно мені перейматись?Він ж ніяк не зможе довести те,що товар був не робочим.Товар був б/в

Ответы юристов (4)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, вам нічого не загрожує.

    Товар б/у не повертається, і на нього не діє зу про захист споживачів.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Ознай шахрайства у даному випадку точно немає. Це суто цивільно-правові відносини, стягнути кошти з Вас за продаж неналежного товару (якщо він таким був), особа має право виключно в судовому порядку.

    Щодо товару б/у, він взагалі поверненню та обміну не підлягає.

    Всього доброго. Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Це однозначно не є шахрайство! Бачу тут лише цивільно-правові відносини. В межах останніх Ваш покупець і має діяти.

    Якщо будуть уточнюючі питання, звертайтесь до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото з відповіддю.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 9 месяцев назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго вечора. У випадку подання ним заяви до поліції на Вас Ви можете подати в поліцію зустрічну заяву. В зустрічній заяві Ви можете заявити що, на Вашу думку, він вчинив злочин завідомо неправдиве повідомлення органу досудового розслідування про вчинення злочину (стаття 383 Кримінального кодексу України). Якщо він просто звернеться до поліції з усним неправдивим доносом, то Ви можете попросити поліцію притягнути його до адміністративної відповідальності за статтею 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

    Ви можете звертатись до мене для надання різноманітних додаткових правових послуг з цього чи інших запитань. Я можу надати Вам детальну юридичну консультацію, написати тексти правничих документів, попрацювати по Ваших відносинах з органами державної влади, в тому числі судово-правоохоронними органами чи надати Вам інші правові послуги.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України