Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Защита прав потребителей, 23 августа 2023, вопрос №90658

Добрий день. Я побачила в інтернеті безкоштовні ліки. Залишила номер телефону, вони мені позвонили і виявилося, що ліки коштують 1800грн. Я зразу усно погодилася оплатити ліки. Але на другий день позвонила, щоб відмовитися. Вони не брали слухавку. Коли прийшли ліки я відмовилися. Вони почали звонити і писати, що я піду за шахрайство, і оплачу 16 000,бо я порушила усну домовленість. Що мені робити? о

Добрий день. Я замовила ліки, на сайті писали, що безкоштовно. Коли до мене перезвонили сказали, що коштують 1800грн. Я розгубилася і погодилася оплатити. На другий день позвонила, щоб відмовитися, але ніхто не відповів. Після того, як прийшли ліки на Нову пошту пішла і відмовилася. Вони почали звонити і говорити, що заблокують мої картки. Я запитала як зветься їх центр консультації вони не не відповіли. Сьогодні написали, якщо на протязі 24 годин я не оплачу посилку, то піду за статтею 190 як шахрайство, бо порушила усну домовленість. Що мені робити?

Ответы юристов (3)

    Богун Сергій Павлович

    Нічого робити не потрібно. Просто не редагуйте.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, нічого не буде, не заберайте ліки. ЦЕ все психологічний тиск та шахрайство

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 8 месяцев назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго Вам вечора. В даному випадку мова йде навіть не про повернення продавцю проданого покупцю, що дозволено законодавством, а про незакінчення купівлі-продажу. Ви маєте право не купувати в них ліки та не платити за них, а вони не мають права вимагати у Вас купівлі в них тих ліків.

    Щоправда у Вашому випадку вже було здійснено доставку продавцем тощо покупцю товару. Не ясно хто буде відшкодовувати вартість доставки.

    Ви можете звертатись до мене з цим чи іншими запитаннями для надання різних додаткових юридичних послуг. Я можу надати Вам детальну правову консультацію, написати тексти правничих документів, попрацювати по Ваших відносинах з органами державної влади, в тому числі судово-правоохоронними органами тощо.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України