Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Защита прав потребителей, 24 августа 2023, вопрос №90740

Став жертвою шахрайства у сфері інтим послуг

Доброго дня!
Одразу скажу, шо краше відповісти мені у телеграм, або по електронній пошті.
Є питання, стосовно шахрайства.
Я знайшов анкету інтим послуг від індивідуальної особи, та знайшов її у телеграм.
Ця особа спочатку казала, що в перший раз 50% передплата за послуги та решта вже після надання послуг. Я приїждаю на вказане місце зустрічі, та мені кажуть, що потрібно докинути решту грошей, я кидаю на емоціях, потім мені присилають скрін з водафоном, шо ніби поповненння скасовано, та треба повторити, а ці кошти повернуться через добу (так вони і не повернулись), я повторив платіж, знову така ж історія "перевищен ліміт". Я починаю розуміти, шо це кідалово, та кажу, шо не треба мені вже ніяких послуг, та потребую повернути кошти на правах покупця, але мені відмовляють. Я звернувся до поліцї, алетвони сказали, шо якщо написати заяву, то це буде довго тривати та будуть визивати кудись мене постійно, тому заяву я не писав, але я пригрозив тій особі, шо я напишу її, якщо вона не поверне мені кошти.
Ця особа відповіла, шо вона вже щось повідомила про мене, шо я шантажую її, та приписала мені 303 ст. хоча там йдеться річ про примусове зайняття проституцією. Щетсказла, шо я уже там і в СБУ в ГВАРДі і т.д. і що спілкуватись я уже буду не з нею.
Мені цікаво зрозуміти, Чи будуть взагалі ці служби щось розлідувать, якщо вона (Чи він) подала щось на мене, хоча це зовсім перекручено згори до низу, в мене навіть скріни є, де я кажу, шо я не хочу послуг, я хочу свої кошти назад.

Ответы юристов (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, Наврядчи шахраї щось писали, це психологічний тиск, щоб ви відстали. Можливо з годом вас продовжується шантажувати подзвонить хтось представиться працівником органів. Після чого на зв'язок вийдуть шахраї і скажуть щоб вони забрали заяву скиньте ще коштів. Тому будьте обережні.

    Для обміну контактів, звертайтесь

    Богун Сергій Павлович

    Так це "кідалово". Це шахрайство. Стаття 190 КК УКраїни. В принципі заяву в ОВС можете подати. Правда до її написання треба підійти з "розумом". І дивлячись на яку суму Вас "нагріли".

    Остропольський Василь Леонідович

    Ні, ніхто нічого робити не буде, з Вами спілкувались шахраї, які на практиці перебувають у місцях позбавлення волі. Про гроші звісно можете забути, і поліція тут мало чим допоможе - на жаль.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України