Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Налоговое право, 24 августа 2023, вопрос №90760

ФОП та схема роботи дропшипінгу

Планую працювати по системі дропшипінгу в Instagram (продаж одягу). Планую відкрити ФОП 3 групи (єдиний податок). Я є особою з інвалідністю (довічно) та є найманим працівником (вчителем).
1) Чи потрібно мені сплачувати ЄСВ? Чи в моєму випадку усі витрати на ФОП – це тільки сплата єдиного податку 5%?

Я обрав КВЕДи:
46.19 Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту, 46.18 Діяльність посередників, що спеціалізуються в торгівлі іншими товарами, 47.91 Роздрібна торгівля, що здійснюється фірмами поштового замовлення або через мережу Інтернет, 47.19 Інші види роздрібної торгівлі в неспеціалізованих магазинах, 73.11 Рекламні агентства, 62.09 Інша діяльність у сфері інформаційних технологій і комп'ютерних систем, 63.11 Оброблення даних, розміщення інформації на веб-вузлах, 63.99 Надання інших інформаційних послуг

2) Чи всі вони підходять? Чи потрібно якісь додати/прибрати? Який обрати основним?


Розглядаю такий варіант співпраці з постачальниками:

Клієнт у мене на сторінці Instagram робить замовлення, я надаю реквізити для оплати на мій р/р (IBAN). Після зарахування коштів на мій рахунок, я купую товар на сайті/сторінці постачальника. Різницю в ціні залишаю собі. Постачальник формує накладну на товар, створює ттн від мого імені та відправляє товар покупцю.

3) Який договір потрібно укласти? Чи може він бути укладений у вигляді публічної оферти і роздрукований?
4) Чи потрібно в даному випадку застосовувати РРО/ПРРО?
5) Який саме КВЕД в даному випадку варто застосовувати під час подачі звіту про доходи?
6) Які первинні документи в даному випадку мені обов’язково має надати постачальник з точки зору податкової? Які документи я маю надати клієнту та постачальнику?
7) Якщо під час покупки товару у постачальника є комісія банку, яку я сплачу, то чи потрібно її обліковувати (як саме, якщо так) під час щоквартальної/річної подачі звіту про доходи?

Ответы юристов (2)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, звертайтесь допоможу.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Євгене!

    Ваше питання помітно виходить за межі безоплатного. Втім, я маю достатній досвід та практичні навичкі для його успішного вирішення. Можу запропонувати Вам власне ноу-хау з цього приводу, яке дасть Вам можливість не тільки легко вести свій бізнес без зайвої бюрократії у вигляді числених договорів, але і мінімізувати податки при тому буквально у рази! При тому Ви не будете моїм першим клієнтом, який працює за моєю схемою. В мене вже є клієнти, які успішно це роблять і дуже задоволені.

    З повагою, адвокат Айвазян!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України