Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Налоговое право, 12 сентября 2023, вопрос №92378

Заморожування рахунку. Що робити?

Добрий день, таке питання, поповнив свою карту з іноземного банку на 400 грн., після чого мій рахунок заморозився, а картки заблокувались і банк просить пояснити поповнення, вимагають квитанцію про переведення коштів разом з усіма транзакціями за останній місяць (рахунок іноземний не мій, а моїх родичів), та скріншот переписки з ними де ми домовляємось про переведення коштів, і вимагають зробити це у 5-ти денний термін, на питання: «Що може бути, якщо не встигну зробити це у 5-ти денний термін?». Відповідь: « Також, відповідно до чинного законодавства, ми не маємо права розголошувати інформацію щодо внутрішніх інструкцій банку, які представляють комерційну таємницю.». Таке питання, що зі мною так би мовити можуть зробити? І чи може вплинути на виїзд за кордон?

Ответы юристов (5)

    Богун Сергій Павлович

    Це називається фінансовим моніторингом. За загальним правилом у разі якщо Ви не доведете походження коштів Вам закриють рахунок. Обмеження на виїзд за кордон ця ситуація не приведе.

    Потрібна додаткова консультація - звертайтесь.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Миколо!

    Переказ 400 грн з рахунку іноземного банку - не причина блокування Вашого рахунку, і фінмоніторинг тут не до чого. Треба з'ясовувати справжню причину блокування у менеджерів Вашого банку..

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Микола Клиент 7 месяцев назад

      Таку відповідь я отримав

      Вибачте, будь ласка, за тривалу затримку. Звертаємо вашу увагу, що будь-яке зарахування може потрапити під перевірку і буде потрібно надати документи, що підтверджують походження коштів. Це пов'язано з постановою НБУ № 164 від 29.07.2022 та № 162 від 29.07.2022, згідно статті 48 Закону України "Про банки і банківську діяльність". Пояснити потрібно переказ з карти закордонного банку *3910. Після надання пояснень, кошти будуть вам зараховані на картку.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Я, доречи, вперше чую про таку ситуацію. Зазвичай внутришній фінмоніторинг банку "спрацьовує" у разі, коли переказ перевищує 5000 грн. Так що не знаю, що саме вони відВас хочуть. А хіба проблема надати пояснення?

      • Богун Сергій Павлович

        Я вже Вам в відповіді написав - це називається фінансовим моніторингом)))


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України