Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Защита прав потребителей, 20 сентября 2023, вопрос №93015

Блокування доступу до цифрових активів для громадян України

Добрий день! У 2021 році я зареєструвався на платформі VeVe, поповнив свій рахунок та почав активно купувати і продавати NFT (цифрові предмети колекціонування) в їхньому додатку. VeVe - це додаток, який є ринком ліцензованих цифрових предметів колекціонування. Згодом, у 2022 році, VeVe заблокувала доступ до акаунтів користувачам з України. Станом на зараз на моєму рахунку заблоковано орієнтовно $2500.

Як відповідь на причину блокування підтримка посилається на статтю, яка опублікована на їх офіційному сайті.
Цитую: "Як глобальний бізнес, ми маємо орієнтуватися в правилах боротьби з відмиванням грошей, санкціях, правилах платежів та інших законах і нормах у всьому світі. Нам також потрібно вжити заходів, щоб захистити наших користувачів і платформу VeVe від шахрайства та інших незаконних дій, які ми постійно відстежуємо.
Жителі Північної Кореї, Ірану, Сирії, Конго, Судану, Куби, Білорусі, України, Шрі-Ланки та Росії наразі не можуть використовувати VeVe". Посилання на повний зміст статті: https://help.veve.me/what-are-the-veve-country-restrictions

Підтримка відмовляється озвучувати конкретну причину блокування користувачів з України та сприяти в поверненні коштів. Прошу Вас оцінити юридичні аспекти даної ситуації та можливість захисту моїх прав як споживача в цій ситуації. Я готовий надати будь-яку додаткову інформацію по справі.

Буду вдячний за вашу консультацію щодо подальших рекомендованих кроків.

Ответы юристов (1)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, напишіть претензію з вимогою повернути кошти, у разі відмови звертайтесь до суду.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України