Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Защита прав потребителей, 16 октября 2023, вопрос №94957 240₴

Як оскарижити надання послуг. Чи вирішити це питання.

Доброго дня. Питання стосовно надання послуг компанії ТОВ "ЗАРАЗ-10". Вже тривалого часу компанія надсилає окрему платіжку за: Послуги із забезпечення контрольно-пропускного режиму та охорони території, що входить до складу комплексної забудови ЖК "ЧАЙКА" . Хоча ця послуга входить в договір (пункт 1.2) який в мене є. Хотілось би розібратися з цією ситуацією на скільки вона є правомірною з сторони компанії. Яка буде вартість вирішення цього питання. прhttps://youcontrol.com.ua/catalog/company_details/35411055/

Ответы юристов (5)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, ви можете не сплачувати за одну і ту послугу два рази.

    для обгрунтованої відповіді Треба аналізувати договір.

    Також, з даним питанням вы можете звернутися до голови ЖК. Проаналізувати договір між ТОВ та вашим ЖК і т. Д.

    Иваненко Мария Владимировна
    Иваненко Мария Владимировна 6 месяцев назад

    Адвокат, г. Киев, 27 лет опыта

    Доброго вечора:)!потрібно бачити договір.якщо платежі двічі надсилають за одну і ту саму послугу можна надіслати листа щоб надали пояснення з даного приводу

    Гончаренко Константин
    Гончаренко Константин 6 месяцев назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Ддоброго дня!

    відповідно до Постанови КМУ від 05 березня 2022 р. № 206 "Деякі питання оплати житлово-комунальних послуг в період воєнного стану" до припинення чи скасування воєнного стану в Україні забороняється нарахування та стягнення штрафів чи пені, інфляційних нарахувань, процентів річних, нарахованих на заборгованість, утворену за несвоєчасне або неповне внесення населенням плати за житлово-комунальні послуги, та забороняється припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг населенню в разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі.

    Ще одне можливе рішення в цьому питанні — це відмова від подвійної оплати комунальних послуг відповідною заявою.

    Необхідно звернутися до компанії ,аби вони надали письмові розрахунки саме такого тарифу та як він розрахований на підставі,яких показників чи витрат.

    Потім треба визначитися зі стратегією оскарження.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Айвазян Юрий Климентьевич
    100%

    Доброго дня, Романе!

    Звичайно, як і будь якому юристу, який би узявся відповідати на це питання, мені хотілося б бачити це договір. Ц е як мінімум. Без ознайомлення з договором відповідь на це питання носила б авантюрний характер, далекий від об’єктивності. Одним словом, тут треба розбиратися…

    Загально хочу наголосити на тому, що особливістю договорів про надання послуг є нематеріальний характер об'єкта договору, при цьому продається не сам результат, а дії, які до нього привели. Крім того, послуги нерозривно пов'язані з особистістю самого виконавця.

    Не завжди просто відрізнити договір про надання послуг від договору про виконання робіт. Основним критерієм має слугувати те, що результат робіт, на відміну від послуг, має чітко виражений матеріальний результат (побудований будинок, відремонтований кран, охорона об’єкту тощо), тоді як корисний ефект від послуги полягає в самому процесі її надання (наприклад, в процесі екскурсійного або туристичного обслуговування). Важливою особливістю є невичерпність послуги – незалежно від кількості разів її надання її характеристики залишаються незмінними.

    Договір про надання послуг є двостороннім: обов'язок виконавця надати послугу кореспондується з обов'язком замовника її оплатити, якщо договір оплатний, або відшкодувати фактичні витрати, якщо договір безоплатний.

    Договір про надання послуг є консенсуальним – вважається укладеним з моменту, коли сторони досягли згоди з усіх істотних умов.

    Якщо в договорі про надання послуг передбачена оплата, вона повинна бути здійснена в розмірі, строки та в порядку, встановленому договором.

    Ціна в договорі має бути вказана в національній валюті – гривні.

    Якщо в договорі відсутні умови про розмір винагороди, термін і порядок його виплати, винагорода виплачується після надання послуги в розмірі, в якому при подібних обставинах звичайно оплачуються такі послуги.

    Якщо в договорі не зазначено термін оплати наданих послуг, кредитор (Виконавець) має право вимагати оплати в будь-який час, а боржник (Замовник) зобов'язаний її здійснити протягом 7 днів з дня пред'явлення вимоги.

    У разі неможливості виконати договір про надання послуг не з вини Виконавця, Замовник зобов'язаний виплатити йому розумну плату (плату, визначену виходячи зі звичайної ціни на аналогічні послуги на момент укладення договору). Якщо неможливість виконання договору виникла з вини Замовника, він зобов'язаний виплатити Виконавцю всю суму в повному обсязі, якщо інше не встановлено договором або законом.

    За договором про безоплатне надання послуг замовник зобов'язаний відшкодувати виконавцеві всі фактичні витрати, необхідні для виконання договору (грошові витрати або використання власних матеріалів і предметів Виконавця з повним або частковим їх споживанням, які використовуються Виконавцем для надання послуги). Доводити відповідність понесених витрат, необхідних для виконання договору повинен сам Виконавець. Відшкодування витрат можливе у формі грошової компенсації, або шляхом повернення речей такого ж роду і якості або відновлення їх властивостей. Якщо виконання договору стало неможливим унаслідок дії непереборної сили, Виконавець також має право на відшкодування своїх фактичних витрат.

    При всьому тому, Вам важливо знати, що Ви зовсім не зобов’язані двічі платити за одну і ту саму послугу. Крім того, договір про надання послуг може бути розірваний, у тому числі шляхом односторонньої відмови від нього, в порядку та на підставах, встановлених Цивільним кодексом України, іншим законом або за домовленістю сторін.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, при зверненні ви вказали не коректний номер телефона не вистачає однієї цифри.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України